Dinamo prodao najvrijednijeg napadača – šokirat će vas iznos odštete!

Igor Kralj/PIXSELL

Ono što šokira jest visina odštete koju će Dinamo dobiti za odlazak Henriqueza

Čileanski napadač Angelo Henriquez otputovao je u Meksiko gdje bi tijekom srijede trebao obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor s Atlasom iz Guadalajare. Još prije tjedan dana meksički su mediji otkrili kako je Dinamov napadač obavio razgovor i postigao dogovor s Atlasom te da bi transfer mogao biti obavljen već ove zime.

Informacije meksičkih medija bile su precizne, ali ono što šokira jest visina odštete koju će Dinamo dobiti za odlazak Henriqueza. Naime, Čileanac je vezan ugovorom za zagrebačke modre do kraja lipnja 2020. godine, dakle nisu ga bili primorani prodati ove zime zbog straha od isteka ugovora. Stoga čudi što je Henriquez iz Dinama otišao navodno za svega pola milijuna eura odštete.

Prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura, što ga čini najvrijednijim napadačem Dinama uz Hodžića čija je cijena također tri milijuna eura, ali je u padu.

Henriquezu su tek 23 godine, dakle, ima još dobrih desetak godina karijere u vrhunskom nogometu pred sobom, ali posljednje dvije sezone u Dinamo nije se baš proslavio. U prve dvije sezone u Dinamu uspio je zabiti 40 golova, dok je u zadnje dvije upisao tek osam golova.

Dinamo je tako spao tek na Hodžića, koji je za sada prvi napadač, ali navodno je već dogovoren dolazak Marija Gavranovića iz Rijeke. Gavranoviću pak istječe ugovor u ljeto 2018. godine i Rijeka ga mora sada prodati ako želi dobiti ikakvu odštetu, a spominje se odšteta od baš pola milijuna eura.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI