DINAMO IMA PREDSJEDNICU! Tko je Vlatka Peras, kakve veze ima s Mamićem i zašto je posudila novac od kluba?

0
429

Izvršni odbor Dinama na svojoj redovitoj sjednici donio je odluku o razrješenju Igora Kodžomana s mjesta predsjednika Uprave GNK Dinamo.

Na njegovo mjesto imenovana je Vlatka Peras, dosadašnja članica Uprave Dinama dok će Igor Kodžoman ostati u klubu kao savjetnik Uprave. Podsjetimo, Kodžoman je zakonski bio prisiljen napustiti mjesto predsetnika Uprave jer su pravomoćno osuđene ne mogu obavljati posao na tako visokoj poziciji u sportu. Kodžomana je Udruga članova Dinama Dinamo – to smo mi prijavila sportskoj inspekciji i zatražila da mu se izrekne zabrana djelovanja u sportu te da se time automatski smijeni s pozicije u klubu. Kodžoman je na prekršajnom sudu pravomoćno osuđen zbog toga što GNK Dinamo nije u zakonskom roku objavio financijski izvještaj za 2017. godinu.

Loading...

Njegovo mjesto preuzela je Vlatka Peras, dugogodišnja tajnica Zdravka Mamića. Vlatka Peras rođena je u Zagrebu, 1977., po zanimanju je magistrica inženjerstva zračnog prometa. Od 1998. radi u GNK Dinamo, najprije kao djelatnica odjela za odnose s javnošću, potom je radila u sportskom sektoru, da bi od 2005. postala voditeljica ureda Uprave kluba.

Početkom 2016. godine gospođa Peras imenovana je u Upravu GNK Dinamo sa zaduženjem za sektor ljudskih potencijala.

Isto tako, Vlatka Peras jedna od onih djelatnika kluba koji su posuđivali novac iz klupske blagajne.

”Prvo sam krajem 2008. uzela 500.000 kuna, a od 2010. do 2011. godine podigla novih 1.6 milijuna kuna. Nije bilo sredstava osiguranja, a rok za vraćanje bio je godinu dana uz kamatu od četiri posto.”, rekla je Peras prilikom davanja iskaza sudu te napomenula kako je cijeli iznos vratila.

“Izborom gospođe Vlatke Peras za predsjednicu Uprave GNK Dinamo mislim da smo učinili najbolju stvar. Radi se o osobi koja je stasala u Dinamu, počela od prve stepenice pa stigla do predsjednice Uprave. Gospođu Peras poznajem gotovo dva desetljeća. Cijelo to vrijeme razvijala se poslovno i ljudski i mislim da je ona potencijal koji će Dinamu jako dobro doći. Isto tako vjerujem da će svojim znanjem, upornošću i trudom, zajedno s ostalim članovima Uprave, uspješno voditi Dinamo uz punu podršku svih organa upravljanja kao i mene osobno. Siguran sam da nam s njom na čelu Uprave kluba slijedi nastavak ovog uspješnog razdoblja u kojem se GNK Dinamo nalazi”, rekao je Mirko Barišić, predsjednik GNK Dinamo.

Peras preuzima predsjedničku funkciju u trenutku kada Dinamo proživljava najslavnije dane u Europi u posljednjih 50 godina.