DALIĆ PRIMIO JOŠ JEDNO VELIKO PRIZNANJE! Prvi je Hrvat kojemu je pripala ta nagrada

twitter

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dobio je još jedno priznanje.

Hrvatski izbornik u Milanu je ovog ponedjeljka, u prestižnom kazalištu Teatro dal Verme, primio Gianni Brera nagradu. Riječ je o priznanju nazvanom po pokojnom istaknutom talijanskom sportskom novinaru.

Dalić je nagrađen za iznimno postignuće u 2018. godini, a radi se, naravno, o osvajanju srebra s Vatrenima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Moram se zahvaliti svojim igračima. Mi smo mala, ali ponosna zemlja i primanje ovakve nagrade važno je ne samo za mene, već i za sve igrače u Hrvatskoj. Moj je san trenirati ovdje, u Italiji”, izjavio je Dalić nakon što mu je uručeno priznanje.

Rad hrvatskog izbornika nahvalio je i direktor Intera Beppe Marotta:



Dalić zaslužuje ovu nagradu. On je postao hrvatski izbornik u teškoj situaciji i dokazao je kako je jedan od najboljih trenera na svijetu”, komentirao je čelnik iz talijanskog giganta.

Inače, ovdje se radi o nagradi u čijoj anketi glasaju novinari, treneri i javne ličnosti, a dodjeljuje se za najveća dostignuća u godini te za životno djelo.

Ali, ono što je jako važno je da je Zlatko Dalić prvi Hrvat kojem je ta nagrada pripala od 2001. godine, tj. otkako se dodjeljuje. I jedini čovjek izvan Italije koji je ove godine dobio Breru.

Nitko iz svijeta međunarodnog sporta nije toliko fascinirao Talijane kao Dalić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI