DALIĆ OTKRIO ZAŠTO SE HRVATSKA RASPALA! Izbornik objasnio zašto se dogodio najteži poraz u povijesti

hns

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorila je natjecanje u Ligi nacija debaklom u Elcheu izgubivši od Španjolske sa 0-6 što je najteži poraz ‘Vatrenih’ u povijesti.

Do sada najteži poraz doživjeli smo u rujnu 2009. na Wembleyju u kvalifikacijama za SP 2010. izgubivši od Engleske 1-5. No, ‘Furija’ je svjetskim doprvacima ‘čestitala’ šesticom.

Golove za španjolsku vrstu zabili su Saul Niguez (24), Marco Asensio (33), Lovre Kalinić (35-ag), Rodrigo (49), Sergio Ramos (57) i Isco (70). Posebno je bio raspoložen Asensio koji je nam je zabio dva gola, jer je Kalinić zatresao svoju mrežu nakon njegovog udarca, te upisao i dvije asistencije.

Nakon utakmice izbornik je pokušao objasniti što se dogodilo.

Da, dobro smo funkcionirali prvih 20 minuta, ali nakon ozljede Vrsaljka smo nestali s terena. Nije bilo ni duela, ni agresije, a protivnik nas je razbio. Ovo je nama jedna velika pouka. Raspali smo se, nismo bili niti sjena onoga od prije, a to je ono što moramo znati da je problem”, rekao je Dalić i nastavio…



Ne može se uvijek igrati najbolje. Desi se ovakva utakmica, ogroman je to poraz, 6:0 i teško je to za nas. Međutim, što je tu je, mi ćemo izvući pokue i neke stvari. To je nogomet, idemo dalje”, kaže Dalić.

Otkrio je i što je s Vrsaljkom. “Vratila mu se stara ozljeda i on nakon toga ne može igrati dalje. To je jedan problem koji traje, kad osjeti bol onda ga izvadimo, a on se oporavi za koji dan. Rog na desnom beku? Mi nemamo desnog bočnog. Jedvaj je probavao, ali nije išlo, s Rogom sam sada pokušao. Rekao sam da moramo probavati, a to i radimo”, završio je Dalić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI