DALIĆ IZUZETNO OŠTAR UOČI MAĐARSKE! Otkrio nova imena u sastavu i poslao važno upozorenje igračima

hns

Morat ćemo pokazati puno više nego protiv Azerbajdažana kako bi dobili Mađarsku, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči nedjeljnog ogleda u Budimpešti u nastavku kvalifikacija za EURO 2020.

Hrvatska je u četvrtak na stadionu Maksimir tek u završnici slomila Azerbajdžan sa 2-1, a Dalić protiv Mađarske očekuje jednako tešku utakmicu.

“Očekujemo još jednu tešku utakmicu, agresivnog i motiviranog suparnika koji će željeti popraviti dojam iz prve utakmice,” kazao je strateg svjetskih doprvaka dodavši: “Međutim, došli smo pobjedu, želimo napraviti još jedan dobar rezultat.”

Dalić je najavio kako će u odnosu na zagrebačku utakmicu biti promjena u sastavu, u momčad se vraćaju Dejan Lovren, Marcelo Brozović i Ante Rebić.

“Bit će promjena u sastavu, ali nećemo mijenjati način igre. Igrat ćemo svoju igru i kroz posjed lopte stvarati pritisak.”



Mađari su na otvaranju kvalifikacija izgubili na gostovanju u Trnavi od Slovačke 0-2 i novi poraz ugrozio bi njihove planove za plasman na EP.

“Taj poraz im nije dobro legao na početku kvalifikacija. Sada im slijedi biti ili ne biti. S dva poraza na startu kvalifikacija u velikoj mjeri to bi značio oproštaj od EP-a”.

Hrvatski strateg je gledao ogled Slovačke i Mađarske dodavši kako naš idući suparnik nije bio toliko loš koliko to pokazuje rezultat.

“Ne smije nas zavarati taj rezultat jer on ne pokazuje pravo stanje na terenu, Mađari nisu bili toliko loši. Imali su svojih prilika, a drugi gol su primili tek u završnici utakmice.”

Hrvatsku reprezentaciju očekuje vruća atmosfera na stadionu Groupama Arena koji je odavno raspordan i na tribinama će biti oko 22.000 gledatelja.

“Mađarska mora tražiti pozitivan rezultat. Mi dolazimo kao svjetski doprvaci, to će im biti dodatan motiv. Morat ćemo biti strpljivi i bez nervoze.”

Dalić je istaknuo kako ‘Vatreni’ neće kalkulirati i od prve minute će krenuti po pobjedu.

“Naša skupina ima puno zamki, zato nema mjesta nikakvim kalkulacijama. Iz naše skupine čak četiri reprezentacije su na posljednjem europskom prvenstvu u Francuskoj izborile plasman u drugi krug natjecanja. Stoga nema mjesta kalukulacijama, svaku utakmicu idemo na na pobjedu, moramo dati maksimum. Vidjeli ste prije tri dana protiv Azerbajdžana, nema lako ćemo.”

Dalić je dodao kako se Tin Jedvaj oporavio i konkurirat će za sastav, a igrat će i Andrej Kramarić koji se nakon prve utakjmice žalio na bolove u koljenu.

“Svakoga nešto boli nakon utakmice. Krama je spreman i igrat će. Ovakve utakmice se ne propuštaju, dečki će stinuti zube i igrati. Što se tiče Jedvaja on se oporavio i spreman je, vidjet ćemo nakon treninga.”

Na pitanje mađarskih kolega osjeća li Hrvatska dodatan pritisak nakon što je postala svjetski doprvakj, Dalić se samo nasmijao.

“Kod nas je uvijek pritisak. Kod nas je kratka memorija, jedan poraz odmah baca u depresiju. Nas je četiri milijuna i moramo biti najljepši i najbolji u svemu.”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI