ĆORIĆ O NAJTEŽIM TRENUCIMA! Mladi tenisač otkrio zbog čega najviše žali u svojoj kratkoj karijeri

0
341
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Pitanje je gdje je Ćorić bio posljednje dvije godine, to jest, nakon što se vrlo rano probio u vrh svjetskog tenisa

Mladi hrvatski tenisač, Borna Ćorić, odigrao je sjajne mečeve na Davis Cupu. Pobjedama protiv Vašeka Pospišila i Denisa Shapovalova donio je reprezentaciji Hrvatske dva boda, odnosnom, prolazak u četvrtfinale.

No, pitanje je gdje je Ćorić bio posljednje dvije godine, to jest, nakon što se vrlo rano probio u vrh svjetskog tenisa.

Loading...

Zadnje tri godine uvijek sam išao na cilj, Top 30 ili Top 20 i niti jedan nisam ispunio, tako da se ove godine želim fokusirati na napredak, da stalno igram bolje i da baš napredujem. To mi je glavni cilj, ostati zdrav mi je isto cilj, zadnje dvije-tri godine nisam bio često 100 posto spreman, bile su tu neke male ozljede. Onda će samim time doći i dobar renking, Top 20 ili Top 25”, rekao je 21-godišnji Borna u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Smatra kako je prerano upao među najboljih 50 tenisača svijeta.

U jednu ruku je bilo super da sam se probio rano, ali u drugu i nije. Nije bilo realno da sam 33. igrač na svijetu, moj tenis nije bio za to, nego su neki igrači koje sam pobjeđivao bili malo ozlijeđeni, ja samo odigrao dobro na dva turnira, nitko te ne poznaje, nitko ne zna tvoje udarce, kako ti servirati, kako igraš, sve je nekako drugačije… Onda sam zapostavio napredak, previše sam počeo razmišljati o renkingu i mislio da će sve ići samo od sebe, sljedeće godine Top 20, pa sljedeće godine Top 10, pa onda broj jedan. No, to tako ne ide, shvatio sam to vrlo brzo”, pojasnio je Ćorić.

Može li Hrvatska do finala u Davis Cupu? “Marin nam je puno puta pokazao da ima potencijal, možda i za broj jedan, Dodig je zadnjih godina u parovima Top 5, ja sam recimo solidan igrač. Imamo dobru momčad, možemo daleko uz malo sportske sreće”, smatra tenisač.

Posebno je nahvalio publiku u Osijeku koja je pokazala da itekako dobro poznaje tenis.

Publika je bila fantastična, osjetili su moment kad me treba dići, kad ne treba ništa, kad sam bio malo “down” stvarno su me digli. Gledao sam prošle godine i vidio odličnu atmosferu, ali ipak sam bio iznenađen”, veli Borna.