Čilić otkrio što misli o odluci koja je zgrozila svijet tenisa i objasnio: ‘Znam kako ću postati prvi tenisač svijeta’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Čilić puca od samopouzdanja pa je tako najavio i napad na prvo mjesto ATP ljestvice

Najbolji hrvatski tenisač i treći tenisač svijeta, Marin Čilić vratio se u Zagreb nakon poraza u finalu Australian Opena. Švicarac Roger Federer bio je prejak protivnik čak i za Marina koji je u odličnoj formi i igra zaista fantastičan tenis.

Čilić puca od samopouzdanja pa je tako najavio i napad na prvo mjesto ATP ljestvice. “Puno sam toga postigao u zadnjih nekoliko mjeseci, a ove sezone želim biti prvi tenisač svijeta i osvojiti Grand Slam. Naporno radim, analizira se svaki dan u čemu sve mogu napredovati. Federer ne puca na prvo mjesto i nema takav turnirski raspored igrat će manje, tu ja vidim svoju priliku. Mi smo dobro anlizirali mečeve u kojima sam igrao dobro prošle sezone i one u kojima nisam. Poradili smo na mojim slabostima i podigao sam igru za nekoliko razina, agresivniji sam i moj stav je bolji”, izjavio je Čilić.

Čilića u Osijeku čeka nastup na Davis Cupu s Kanadom. “Neće biti lako, moramo se dobro pripremiti. Shapovalov je opasan, s Pospišilom sam igrao ranije ove sezone i mislim da je osvojio challenger prošlog tjedna. Vidjet ćemo hoću li igrati sve mečeve”, rekao je Marin.

Aktualan je i sukob između izbornika Željka Krajana i dvostrukog osvajača Australian Opena u parovima, Mate Pavića. “Volio bih da je Mate u ekipi, bio bi jedan od važnijih igrača, ali duga je karijera pred njim”, veli Čilić.

Na koncu komentirao je i odluku organizatora Australian Opena koji su za njegovo finale zatvorili krov, što je više odgovaralo Federeru. “Bila je to diskutabilna odluka. Nisu imali kriterije da donesu tu odluku. Pravila su bila drugačija nego za ostatak turnira. No, meč je prošao i imao sam svoje prilike”, zaključuje Marin.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI