ČILIĆ NIJE USPIO: Federer lako pobijedio u tri seta!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Švicarac Roger Federer za samo sat i pol osvojio je svoj osmi Wimbledon protiv našeg Marina Čilića koji je imao velikih zdravstvenih problema od sredine prvog seta.

Iako se cijela Hrvatska nadala kako bi se mogla ponoviti 2001. godina kada je Goran Ivanišević osvojio Wimbledon protiv Australca Raftera. Marin Čilić ipak nije uspio. Švicarac Roder Federer i u 37.godini je bio prejak u finalu najvećeg teniskog turnira na svijetu.

Rezultat sam za sebe dovoljno govoro: 6:3, 6:1 i 6:4 .

Kakav takav otpor Marin je još pružio na samom početku meča, ali nakon što je u petom gemu prvog seta prvi puta izgubio servis jednostavno se slomio i igrački ali i psihički. U nekoliko navrata Čilić je tražio i liječničku pomoć, rasplakao se na jednoj od pauza vjerojatno svjestan ne samo da će izgubiti, nego i da neće pružiti dostojan otpor velikom Švicarcu koji je i ovom osmom pobjedom u Wimbledonu dokazao da je najveći tenisač svih vremena.

Nakon pobjede na US openu 2014. i prošlogodišnje pobjede u Indianapolisu, te finale davis cupa, ovogodišnje finale u Wimbledonu je bio najveći rezultat u karijeri 29-godišnjeg Međugorca. Da je uspio kojim slučajem pobijdio mogao je postati najveći hrvatski tenisač svih vremena, ovako morat’ će se još strpiti kako bi prestigao Gorana Ivaniševića.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI