Čilić doznao protivnika za finale! Čeka nas spektakl

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Marinu će to biti treće finale na Grand Slam turnirima u kojem će pokušati osvojiti svoj drugi naslov nakon trijumfa na US Openu 2014. godine

Legendarni Švicarac Roger Federer bit će suparnik najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću u nedjeljnom finalu (9.30 sati) Australian Opena u Melbourneu, a do polufinalne pobjede je stigao nakon što mu je 21-godišnji Korejac Hyeon Chung zbog žuljeva predao dvoboj pri vodstvu švicarskog tenisača 6-1, 5-2.

Korejcu se dogodila gotovo identična ozljeda s kakvom je Marin Čilić igrao u finalu prošlogodišnjeg Wimbledona protiv Federera, ali je naš tenisač završio meč. U nedjelju će biti u prilici još jednom, drugi put u karijeri, igrati protiv legendarnog Švicarca za Grand Slam trofej.

Marinu će to biti treće finale na Grand Slam turnirima u kojem će pokušati osvojiti svoj drugi naslov nakon trijumfa na US Openu 2014. godine, kad je na tom putu u polufinalu svladao Federera u tri seta, što mu je jedini trijumf protiv Švicarca u njihovih devet međusobnih dvoboja. No, unatoč toj uvjerljivoj prednosti 36-godišnji Švicarac, koji će u nedjelju igrati u svom 30. Grand Slam finalu i boriti se za 20. trijumf, šesti na Australian Openu, ima vrlo visoko mišljenje o svom suparniku.

Vidjeli smo protiv Rafe i Edmunda što može, s koliko samopuzdnja igra. U Wimbledonu je imao istih problema sa žuljevima kao Chung, a uništio me 2014. na US Openu. Sjajan je dečko. Bili smo suigrači na Laver kupu, a čak smo i trenirali za vrijeme odmora na Maldivima. Našli smo se na istom mjestu, tražili s kim ćemo igrati i na kraju završili trenirajući u tropskim uvjetima. Jedva čekam da finale počne”, poručio je Federer nakon polufinalne pobjede.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI