ČERVAR POSTAJE SVE NERVOZNIJI: ‘Ne želim da me netko zafrkava u 66. godini života. Pa zar se ja trebam nuditi Hrvatskoj’?!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Aktualni izbornik makedonske reprezentacije sazvao je medijsku konferenciju u Makedoniji kako bi smirio glasine da je prošloga vikenda, prije utakmice njegova Metalurga i Veszprema, razgovarao s aktualnim i bivšim hrvatskim reprezentativcima o njegovom povratku na klupu Hrvatske.

Čini se kako je Lino Červar posto malo nervozan u iščekvianju odluke HRS-a o angažmanu novog trenera na klupi hrvatske rukometne reprezentacije. Aktualni izbornik makedonske reprezentacije sazvao je medijsku konferenciju u Makedoniji kako bi smirio glasine da je prošloga vikenda, prije utakmice njegova Metalurga i Veszprema, razgovarao s aktualnim i bivšim hrvatskim reprezentativcima o njegovom povratku na klupu Hrvatske.

“Nakon SP-a imao sam oko stotinu poziva, kako makedonskih tako i hrvatskih novinara kako bih komentirao tu temu. Iskreno, ne želim ništa više komentirati. Čekao sam medijsku konferenciju kako ne bih napravio nekakvu tv sapunicu ili predstavu. Imam 66 godina i ne bih htio da se u ovim godinama netko sa mnom zafrkava. Imam svoje stavove i već osmu godinu sam u Makedoniji. Trener sam 40 godina i nakon tih svih godina sam posvećen poslu koji radim. Ne priznajem nikome na svijetu da je više posvećen poslu od mene. Radio sam u četiri države, ali moji najveći rezultati nisu medalje, kojih imam više od Rivere na primjer. Odrastao sam u maloj sredini, a ne u Zagrebu. Zadovoljan sam kako sam uspio u malom mjestu i zato je moj najveći uspjeh što sam izgradio dobre igrače i velike radnike koji su ostvarili rezultate, a bili su djeca ulice”, kazao je Červar pa onda nastavio o angažmanu u Hrvatskoj.

“Da se ja sa 66 godina nudim Hrvatskoj? To bi tek bilo čudno. S medaljama koje sam osvojio žele me vjerojatno mnogi. Tu sam osam godina i onima koji me cijene u Hrvatskoj i svijetu ne trebam ništa objašnjavati. Nema onoga tko će mi oduzeti pravo da volim svoju prvu domovinu Hrvatsku i svoju drugu domovinu Makedoniju. Makedonija je moj drugi dom. Logično je da se moje ime povlači, ali tvrdim, ni s kim u Hrvatskoj nisam imao službeni razgovor da postanem izbornik. Poštujem svoj klub Metalurg i Minču Jordanova, koji je najzaslužniji što sam došao u Makedoniju. Kao i Živko Mukaetov, prvi čovjek Makedonske rukometne federacije koja mi daje veliku podršku. Ne želim razgovarati s Hrvatskom ako još nisam razgovarao sa svojim klubom ili makedonskim savezom. Slike iz Veszprema koje su objavljene najviše su me pogodile, to je bilo kao da sam kriminalac! Pa u Veszpremu igra pet mojih igrača. Igrača s kojima sam osvojio zlato. Ne bih ja danas bio Lino Červar da nije bilo tih igrača. Hrvatsku sam vodio u 157 utakmica i onda da se ne pozdravim sa svojim sunarodnjacima?! Nije ispoštovana moja privatnost, a nju treba poštivati. Moj su dom i Hrvatska i Makedonija i to će tako i ostati”, zaključio je Červar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI