Caktaš zabio eurogol, ali Gavranović je bio neumoljiv!

Ivo Cagalj/PIXSELL

U nedjelju u 17 sati na Poljudu se odigrala se utakmica godine između Hajduka i Dinama u sklopu 31. kola Prve HNL. Dinamo je slavio s 2:1 pred rasprodanim Poljudom. Bila je to doista spektalularna utakmica prepuna lijepih poteza, sjajnih pogodaka i otvorene igre. Dinamo ostaje na čelu ljestvice i sada opet ima osam bodova prednosti.


HAJDUK – DINAMO 1:2

90′ + 4′ – Kraj utakmice. Zaslužana pobjeda Dinama. Hajduk je dosta promašivao, Livaković je branio čudesa. Bio je to zaista lijep derbi i vjerojatno je odlučio prvaka ove sezone. Dinamo je sada opet na plus osam!

90′ + 2′ – Gavranović izlazi, Lecjaks ulazi, taktička zamjena Jurčevića.

90′ – Četiri minute sudačke nadoknade. Malo je vremena za Hajduk, igrači su već umorni, a Dinamo se uspješno brani.



86′ – Dinamo sada odugovlači gdje stigne, a igrači Hajduka su sve nervozniji. Još je malo do kraja i Livkovića je nemoguće probiti.

81′ – Opet Gyurcso. Naletio je na otpadak Mađar, imao je vremena naciljati, ali raspalio je iz blizine visoko u zrak.

78′ – Gyurcso gađa prečku glavom nakon centaršuta Juranovića, Livaković se bacio na loptu i malo sudario sa stativom. Ali sve je u redu.

72′ – Ćorić je izašao ušao je Fiolić.

71′ – Livaković opet spašava Dinamo. Livaković je obranio sjajan lob Gyurcse. U nastavku korner i Nižić je ostao sam, neometan i puca glavom kraj gola.

68′ – U međuvremenu su ušli kod Hajduka Tičinović i Barry, a kod Dinama je ušao Gojak.

65′ – Utakmica je i dalje na visokoj razini. Obje momčadi prijete i moglo bi do kraja biti još golova.

59′ – GOOOOOL! GAVRANOVIĆ JE ZABIO! Dinamo je izveo korner, igrači Hajduka nisu dobro regirali i lopta dolazi do Gavranovića koji zabija iz blizine. Letica nije mogao vjerovati što su njegovi suigrači zakuhali u svom kaznenom prostoru. Vrlo traljava reakcija igrača Hajdukam, ali pohvala za snalažljivost Gavranoviću.

55′ – Ćorić je bio 1 na 1 s Leticom, ali je traljavo puca i Letica mu je uhvatio loptu. Vjerovali ili ne, 31 750 gledatelja je na utakmici!

53′ – Hajrović je naletio na otpadak i raspalio, ali otišlo je kraj gola.

51′ – Hajduk opet prijeti, Caktaš je pucao, ali dosta šlampavo i brani to i hvala Livaković, koji je na streljani u ovom poluvremenu.

50′ – Pa ovo je nevjerojatno. Livaković opet skida 100 postotnog zicera, sada je Said s kojih pet metara imao šansu, ali čudesno brani vratar Dinama.

48′ – Livaković je skinuo nemoguće. Said je centrirao sjajno na glavu Futacsa koji je s pet metara čak i dobro pucao, pod noge Livakoviću, ali ovaj je sjajno reagirao i obranio.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme.

45′ – Sudac Zebec svira kraj prvog dijela. Bilo je to vrlo napetih prvih 45 minuta. Obje momčadi su prijetile otprilike jednako što potvrđuje i statistika koja kaže kako je posjed lopte bio 50-50, a udaraca je bilo pet sa Hajdukove i šest sa Dinamove strane.

44′ – Bespotreban prekršaj na središtu terena i žuti karton dobiva Rrahmani.

42′ – Hajduk već neko vrijeme ne dozvoljava Dinamu da pređe centar. Ubadaju sa svih strana Splićani, ali dobro se brani Dinamo.

40′ – Derbi je za sada ispunio sva očekivanja. Gotovo svaki napad predstavlja opasnost sa svake strane, već dugo nismo gledali ovako napet derbi… Ipak puno toga je u igri, naslov prvaka, recimo.

37′ – Letica je jedva skinuo slobodnjak Hajrovića! Loše postavljeni živi zid propustio je oštru loptu BiH nogometaša i da nije dobrog vratara na golu Hajduka bilo bi novog vodstva Dinama.

34′ – Gyurcso trese vratnicu iz daljine, Livaković je to taknuo vrškom prstiju, da nije bio bi gol!

33′ – Nakon pola sata utakmice može se reći da gledamo sjajan derbi. Igra se dosta otvoreno, napadi sijevaju s obje strane, niti jedna momčad nije postavljena defenzivno… Hajduk pokušava dosta preko krilnih pozicija, gađaju se dobro dijagonalama, dok Dinamo vrlo opasno djeluje iz kontranapada. Sve u svemu vrlo napet derbi.

24′ – GOL!!!!!!! Doumbia je skršio Caktaša i dobio karton. Slobodni udarac je na 25 metara od Livakovića. Namještaju se Caktaš i Bašić… KAKVA GOLČINA! MIJO CAKTAŠ! Neobranjivi slobodnjak! Poljud je eruptirao!

20′ – Hajduk se sada odvažio i ponovo napada, plete se neka mreža oko Dinamova kaznenog prostora, ali za sada se Modri dobro brane. Poljudom tu i tamo odjekuje neki topovski udar i uglavnom se pjeva.

13′ – GOOOOOL! Dinamo vodi, Gavranović je strijelac. Bio je korner, Benković je preusmjerio prema golu, lopta se odbila i Gavranovć je potvrdio. Dinamo je vrlo lako amortizirao pressing Hajduka koji je trajao u uvodnim minutama i sada drži kontrolu.

12′ – Evo ga, nije trebalo dugo i pada prvi žuti. Zebec je pokazao karton Borji Lopezu, robusni stoper će sada morati malo olabaviti.

10′ – Gavranović je sada opalio iz kaznenog prostora, ali bio je neprecizan i otišlo je pored gola.

9′ – Sudac Zebec ima vrlo strog kriterij i već je sada bilo dosta prekršaja, vidjet ćemo hoće li malo popustiti u nastavku jer bi mogli pljuštati kartoni.

7′ – Hajrović je iskosa s desne strane uputio opasan udarac u bliži kut Letice, ali mladi vratar je bio spreman. Bila je to prva velika prilika na utakmici.

5′ – Hajduk je nešto konkretniji u početku, igraju visoki pritisak i jednom su opasnije prijetili prilikom ubačaja.

1′ – Počela je utakmica u poljudskom grotlu. Sudac Mario Zebec označio je početak i Hajduk ima prvi napad.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI