Čačić: ‘Ne znam jesam li trebao mijenjati, sve je to ki bi da bi. Lovren najbolji? Nemam komentara’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Na upit zašto nije mijenjao ranije, odnosno na vrijeme Čačić je odgovorio: "Pa, ne znam jesam li mogao ranije mijenjati. Sve je to ki bi, da bi".

“Nedostajalo nam je preciznosti i energije, ništa od onoga što smo željeli nismo ostvarili”, kazao je nakon poraza kod Islanda (0-1) u kvalifikacijama za SP izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić.

“Ovo nije bila prava Hrvatska, bilo je dosta tehničkih grešaka, a oni su očito imali više energije. Utakmica je bila bez šanse, a odlučio je prekid, korner u 90. minuti. Island je vrlo homogena ekipa, a mi nismo imali dovoljno energije za ovakvu utakmicu. Premalo smo napravili u napadu, jednostavno nismo imali mirnoće u igri. Oni nisu stvorili niti jednu priliku do 90. minute, pa bi remi bio realan i pravedan”, kazao je Čačić u razgovoru za HTV.

Na upit zašto nije mijenjao ranije, odnosno na vrijeme Čačić je odgovorio: “Pa, ne znam jesam li mogao ranije mijenjati. Sve je to ki bi, da bi”.

Uz to je konstatirao kako nije mijenjao jer mu igrači na klupi ionako nemaju dovoljnu minutažu u klubovima i reprezentaciji.

“Imam dosta igrača koji nemaju previše minuta u reprezentaciji ni u klubovima, tako da nisam našao za shodno išta mijenjati. Možda bi bilo bolje da nisam vadio Mandžukića, ali s obzirom da je igrao pod blokadama dao sam šansu Santiniju”, kazao je Čačić. Nota bene, samo Rog nema minutažu u klubu od igrača na klupi…



Upitan je za komentar na Lovrenovu igru koju je novinar HTV-a okarakterizirao kao najbolju kod Hrvatske. “Lovren je odigrao dobru utakmicu? Nisam pobornik izdvajanja pojedinaca, ne bih se o tome izjašnjavao”, kratko je kazao Čačić.

Milan Badelj je istakao kako su Islanđani zasluženo pobijedili, a hrvatska momčad je bila prenervozna.

Nažalost po nas, loše smo krenuli u utakmicu i postali smo nervozni kada nismo pronalazili načine da uopće dođemo do šanse. Pogubili smo se. Neoprostivo je da smo primili gol u zadnjoj minuti, ostavili smo njihova igrača samoga na pet metara od gola. Mi se stvarno nismo snašli u njihovom visokom presingu i čvrstom bloku. Zaslužena pobjeda Islanđana. Ispred nas su još četiri utakmice i moramo igrati bolje da se plasiramo na SP”, kazao je Badelj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI