Bruno Marić podnio ostavku na mjesto VAR instruktora

screenshot HRT

Javnost je Hrvatski nogometni savez obavijestio kako je Bruno Marić podnio ostavku na mjesto HNS-ovog instruktora za pomoćne video suce (VAR).

Bruno Marić, umirovljeni hrvatski sudac podnio je ostavku na mjesto VAR instruktora Hrvatskog nogometnog saveza.

Javnost je Hrvatski nogometni savez obavijestio kako je Bruno Marić podnio ostavku na mjesto HNS-ovog instruktora za pomoćne video suce (VAR).

“Marić je pisanim putem obavijestio rukovodstvo HNS-a kako podnosi ostavku na mjesto VAR instruktora Hrvatskog nogometnog saveza. Hrvatski nogometni savez zahvaljuje Mariću na dosadašnjem doprinosu i uloženom radu u projektu uvođenja VAR-a u hrvatski nogomet”, navodi se u priopćenju.

Marićeva ostavka je iznenađujuća jer je još u srijedu ovaj stručnjak za suđenje, na predstavljanju projekta uvođenja VAR tehnologije u hrvatski nogomet, novinarima predstavio opremu koja će se koristiti za VAR, a Marić je detaljno objasnio kako izgleda korištenje VAR tehnologije na utakmici.

Dan kasnije stiže vijest o ostavci.



“Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Podnosim ostavku ponosan na svoj rad VAR instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti. Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa. Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju”, poručio je Marić – pišu Sportske novosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI