Bilić oštro poručio: ‘Pa koliko još moraju potrošiti, ovako neće napraviti ništa!’

screenshot, youtube

Još je jednu prepreku na putu do plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone prešao Manchester United ovoga vikenda. Pobijedili su West Ham na svom stadionu rezultatom 2:1. Možda je najbolje ne spominjati kako su zabijali golove, trebao je Paul Pogba biti vrlo precizan s bijele točke. I bio je. Srećom, jer bi Ole Gunnar Solskjaer doživio još jedan gorak trenutak, i to nedugo nakon imenovanja za stalnog trenera kluba.

United je uspio pobijediti, ali komentari nakon utakmice na jednoj engleskoj TV-postaji bili su brutalni. Da su Crveni vragovi u lošem ritmu slažu se svi, a najviše očito – jedan Hrvat. I to, Slaven Bilić. On je stručni komentator postaje BT Sport koji je bio u studiju nakon utakmice zajedno s još dva proslavljena nogometaša. Tamo je bio legendarni Unitedov veznjak Paul Scholes, al i Steve McManaman. Bilić im je pokušao objasniti u čemu je problem. Iako je Scholes rekao da treneru Solskajeru treba više novca za nova pojačanja na ljeto, Bilić mu se oštro usprotivio.

“Već godinama se vode ovakvi razgovori. Manchester United cijelo to vrijeme troši stotine milijuna na pojačanja. Sad kažu da im treba stoper i kako će puno investirati u igrača na toj poziciji. Ali, nisu li isto to napravili kada su kupili Lindelofa, kojeg su jako skupo platili? Ili također preskupog Baillyja? Budimo iskreni i recimo: Jesu li na primjer Laporte ili Otamendi bolji igrači od njih dvojice? Ili u napadu: Lukaku, Sanchez, Martial, Rashford… Tko je bolji od njih? Ne možeš kupiti bolje igrače od njih”, kazao je nekadašnji trener West Hama.

“Sada je na potezu uprava Uniteda, koja mora stati iza Solskjaera. Ali ne tako što će mu dati novi ugovor ili nove milijune na pojačanja, nego da mu dade podršku prilikom njegovog dokazivanja da je pravi šef. Moraju mu dati potporu dok bude sređivao situaciju u svlačionici, dok bude rješavao situaciju s najboljim igračem, Pogbom”, dodao je.

“Ako od Solskjaera žele napraviti novog Fergusona ili nekoga sa sličnim ovlastima, moraju mu prepustiti te moći. On mora imati moć i pravo da kaže Pogbi: ‘Nigdje ne ideš, trebam te kao temelj nove momčadi’ ili ‘Sad mi te dosta, gubi se”, zaključio je Bilić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI