ATP Los Cabos: Ivo Karlović ispao već u prvom kolu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Po peti put je naš 38-godišnji veteran izgubio meč, a da nije izgubio servis

Ivo Karlović zaustavljen je već u prvom kolu ATP turnira u meksičkom Los Cabosu kojeg je osvojio prošle godine. Karlovića je pobijedio Francuz Quentin Halys sa 7-6 (5), 7-6 (8) za 100 minuta igre.

Karlović je jedinu ‘breka-loptu’ Francuza, koja je ujedno bila i set-lopta, morao spašavati u 12. gemu prvog seta. Odluka je o pobjedniku prve dionice meča ostavljena je za ‘tie-break’ u kojem je Karlović vodio 4-2, ali od sljedećih šest poena osvojio samo jedan.

U drugom setu je naš tenisač propustio tri prilike za ‘break’ u drugom gemu te još jednu u osmom, pa je opet o osvajaču seta odlučivao ‘tie-break’. Karlović je poveo 5-3, ali je francuski kvalifikant preokretom došao do 6-5 i prve meč-lopte. Uslijedile su dvije set-lopte našeg tenisača (7-6, 8-7), a drugu je imao sa servisom. Međutim, 20-godišnji Francuz je s dva mini-breaka i tri uzastopna osvojena poena stigao do pobjede nad braniteljem naslova i plasmana u 2. kolo u kojem ga čeka bosansko-hercegovački reprezentativac Damir Džumhur.

Karlović je u ovom porazu zabio 12 aseva uz 61 % pogođenih prvih servisa i realizacijom od 86 %. Osvojio je Ivo ukupno i dva poena više od suparnika, ali oni prijelomni su otišli na stranu njegova suparnika. Bio je ovo već 15. Karlovićev poraz ove sezone, a po peti put je naš 38-godišnji veteran izgubio meč, a da nije izgubio servis.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI