Antologijska utakmica Lige prvaka: Ove detalje iz sraza Reala i Liverpoola pamtit ćemo još godinama!

screenshot

U velikim utakmicama, a finale Lige prvaka u Kijevu večeras to i jest bila, uvijek ima junaka i tragičara. U konkretnom dvoboju ima nekoliko junaka i nekoliko tragičara.

Neupitnost Realovog trijumfa je egzaktna. Zaslužena i velika. Liverpool je dao sve od sebe, ali ne samo da nije imao sreće, nego ga je htjela i nesreća. Od ranog teškog ozlijeđivanja Salaha do pretjerane ležernosti, da ne velimo i neodgovornosti vratara Kariusa, kojeg ćemo u nastavku ovo komentara zvati ‘Haharius’ jer je izravan krivac za dva pogotka, prvi i treći. Onaj drugi od Balea bio je antologijski iste sekunde kada je lopta nakon njegovih škarica uletela u mrežu.

Pitanje je samo hoće li se svjedoci duže sjećati ‘Hahariusovih’ kikseva ili Baleove majstorije?

Jurgen Klopp sigurno ni u najružnijim morama nije razmišljao o ozljedi Salaha u ranoj fazi utakmice. Cijela koncepcija, ona oštrica, vrh sječiva koje je trebalo rasparati Realovu utrobu bila je na Salahu. Kad ono… On hramljući napusti teren.

Zanimljivo, dok je u igri bio Salah Liverpool je žestoko napadao, kako je izašao tako je Real preuzeo posjed, igru, prigode. Kako, zašto? Pa, cijela obrana Reala bila ja opterećena Salahovom pojavom, kad je on nestao i zadnji red se pomakao naprijed, počeo sudjelovati u igri, Modrić dobio na prostoru i sve se promijenilo.



Znali smo i prije da je Salah pedesetak posto Liverpoolove moći, sad smo se i uvjerili. No, još je Liverpool u zatvorenijoj varijanti mogao nešto sanjati da nije čovjeka na vratima koji se ponašao kao na kvartovskom haklu, nakon ispijanja hektolitara piva.

Pa je loptu poklonio Benzemi za vodeći gol Reala, a da Klopp pokuša preživjeti srčani udar napravio je još nešto veličanstvenije, udarac s tridesetak metara od Balea propustio je u mrežu, kao da je vidio dvije-tri lopte. On bi na doping kontroli morao biti kontroliran na alkohol, očigledno.

Liverpool nije uspio, iako je imao svijetli trenutak nakon što je izjednačio nakon tri minute od ‘Hahariusove’ zvijezdarije. No, to je bilo sve. Nema Salaha, nema moćnog Liverpoola prema naprijed, a nazad s vratarom poput ovog još je i dobro prošao. Lovren? Kao i cijeli Liverpool nedorečen. Modrić? Velik u organizaciji, još veći u borbenosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI