Ana Konjuh spasila pet meč lopti i stigla u polufinale gdje je čeka Vihljanceva

Flickr.com

Konjuh je imala 10 as-servisa, ali je od čak 22 lopte za obrat iskoristila samo osam, dok je Rodina bila vrlo učinkovita - od osam prilika za oduzimanje servisa uzela je čak sedam.

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh igrat će u polufinalu travnatog WTA turnira u nizozemskom Hertogenboschu pobijedivši u četvrtfinalu Ruskinju Jevgeniju Rodinu s 6-3, 6-7 (4), 7-6 (10) i spasivši pritom čak pet meč-lopti.

Konjuh je odigrala maratonski meč od 160-minutni meč pun preokreta protiv Rodine, 80. igračice svijeta, koja je “tie-breaku” propustila čak pet meč-lopti, a Konjuh svoju prvu iskoristila za veliku pobjedu. Prvi set nije nagoviještao tako veliku borbu jer Konjuh protivnici nije dopustila niti jednu “break-loptu”, a jednom je, kod 4-3, oduzela Rodinoj servis i prvi set. No, u nastavku je Dubrovkinja imala ogromnih problema sa servisom, svoj je početni udarac gubila četiri puta u drugom te triput u trećem setu. U drugom je kod 6-5 neuspješno servirala za meč i izgubila u “tie-breaku”, da bi u odlučujućem setu Konjuh stalno bila u zaostatku. Rodina je servirala za meč kod 4-5, Konjuh je sve spasila i odvela set do 13. igre u kojem je Ruskinja od vodstva 6-5 nizala meč lopte, a Ana je sve spasila i nakraju dobila ovaj triler s 12-10.

Konjuh je imala 10 as-servisa, ali je od čak 22 lopte za obrat iskoristila samo osam, dok je Rodina bila vrlo učinkovita – od osam prilika za oduzimanje servisa uzela je čak sedam.

Konjuh će se za finale boriti s još jednom Ruskinjom, 20-godišnjoj Natalijom Vihljancevom, koja je 74. na WTA listi.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI