Automobili Chevrolet zovu se po Švicarcu (1911.)

0
267

Dana 3. studenog 1911. utemeljena je američka automobilska marka Chevrolet. Mnogima nije poznata činjenica da se marka Chevrolet zove po Švicarcu Louisu Chevroletu, rođenom u gradu La Chaux-de-Fonds na granici Švicarske i Francuske. Grad La Chaux-de-Fonds nalazi se u švicarskom kantonu Neuchâtel, u kojem se govori većinom francuski jezik. Inače, u tom istom gradu sjedište imaju mnogi proizvođači poznatih švicarskih satova.

Louis Chevrolet preselio se iz Europe u Sjevernu Ameriku u mladosti. U SAD-u je počeo voziti automobilske utrke. Vozio je za FIAT i Buick, a usput je izgleda usvojio i određena znanja o izradi automobila.

Loading...

Automobilsku kompaniju pod imenom Chevrolet Motor Company utemeljio je Louis Chevrolet s poznatim Williamom Durantom, osnivačem General Motorsa. Međutim, Louis Chevrolet prodao je već 1915. svoj udio u kompaniji Durantu. Dakle, bio je vlasnik Chevroleta manje od četiri godine. William Durant kasnije je inkorporirao marku Chevrolet u sastav General Motorsa, a takvo je stanje ostalo na snazi sve do danas (GM je vlasnik marke Chevrolet).

Original možete pronaći na povijest.hr