Posljednji tango za zločinca Tita!?

0
715
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Ako je Orban mogao maknuti 'crvenu zvezdu' s Heinekena, koja sila nas sprječava do kraja osvijetliti život i (ne)djelo JBT-a i svih njegovih apologeta? Vrijeme je da Inicijativa 'Krug za trg' preraste u masovnu Inicijativu 'Krug za Hrvatsku', inicijativu koja će okupiti najumnije domoljube i najbolje sinove hrvatskog naroda u novu 'Oluju istine', radi opstanka i budućnosti naše drage Domovine

„Krug za trg – posljednji tango za zločinca Tita“, naslov je mog članka koji je objavljen i na stranicama HKV-a i drugih portala nekoliko dana prije održavanja 11. po redu prosvjednog skupa u organizaciji građanske inicijative „Krug za trg“. Inicijativa „Krug za trg“, grupa odvažnih domoljuba, hrabro su i argumentirano, ali i bezuspješno, punih 11 godina tražili od hrvatskih vlasti uklanjanje imena i svakog traga zločinca Tita s trgova i ulica Zagreba, s trgova i ulica diljem Hrvatske, javno potkrjepljujući svoj zahtjev brojnim povijesnim dokazima protiv diktatora i zločinca Tita koji je hrvatskoj naciji u cjelokupnoj povijesti, bez ikakve razumne sumnje, nanio najviše zla.

Spletom političkih okolnosti, u jednoj klasičnoj političkoj trgovačkoj priči na hrvatski način, Milan Bandić, pritisnut zahtjevima Zlatka Hasanbegovića, Brune Esih i HDZ-a, bio je prisiljen na politički ustupak, bio je prisiljen diktatora i zločinca Tita maknuti s najljepšeg trga u našoj hrvatskoj metropoli. Postavlja se razumno pitanje – treba li Inicijativa „Krug za trg“ biti zadovoljna s ovakvim raspletom, jesu li zagovornici otkrivanja istine o povijesti Hrvatske zadovoljni, a osobito se postavlja pitanje – hoće li micanje Tita s trga biti nulta točka za konačno rješavanje bolnih povijesnih prijepora koje hrvatsku naciju drže u okovima olovnih komunističkih vremena? Jesam li ja zadovoljan ovakvim rješenjem, jeste li Vi zadovoljni, dragi čitatelji, kada se čini da bi svi trebali otvoriti šampanjac?

Loading...

Andrija Mikulić, čelnik gradske organizacije HDZ-a, danas se busa u prsa, populistički objašnjavajući razbijenoj desnoj strani HDZ-ovog biračkog tijela, kako su, zapravo, Andrej Plenković i HDZ najzaslužniji što je Tito otišao u povijest. Pa onda, ako je tome tako, Andrej Plenković, predsjednik hrvatske Vlade i predsjednik najveće stranke u Hrvatskoj, dužan je obratiti se hrvatskoj naciji, te javno na HRT-u obrazložiti razloge zbog kojih je Tito skinut s jednog trga u Zagrebu.

Je li Tito skinut zbog toga što je bio prvi čovjek nedemokratskog režima u bivšoj Jugoslaviji, kako to sugerira naslov Plenkovićeve „Komisije za suočavanje s prošlošću“? Je li skinut zbog toga što je bio špijun, urotnik i zločinac prije Drugog svjetskoga rata, kada je svojim izdajničkim svjedočanstvima u ralje NKVD-a otjerao mnoštvo svojih najbližih suradnika i prijatelja? Je li Tito uklonjen s trga zbog smaknuća Andrije Hebranga, istaknutog hrvatskog komunista, optuženog da je „ibeovac“? A zbog te lažne optužbe, Hebrang je umoren dva mjeseca prije nego je Rezolucije informbiroa uopće ugledala svijetlo dana… Je li Tito maknut zato što je za vrijeme Drugog svjetskoga rata dao likvidirati brojne ugledne komuniste Hrvate, Srbe i Crnogorce, koji su bili prijetnja njegovoj apsolutističkoj diktaturi, o čemu svjedoči uvjereni komunist Vlado Dapčević u knjizi „Ibeovac, ja Vlado Dapčević“, autora Slavka Ćuruvije? Vlado Dapčević, najbliži Titov suradnik, uvjereni komunist od glave do pete, komunist od mladosti do smrti, proveo je u Titovim kazamatima „samo“ 22,5 godine!? Je li Tito maknut zbog toga što je nemilosrdno, genocidno pobio na stotine tisuća mučenika s Križnih puteva Bleiburga? Zbog toga što je ubio mog strica Ivana? Zbog toga što je mog bosonogog oca, kao bijesan pas, nemilosrdno na Križnom putu mučio od Bleiburga do Vukovara, pa nastavio s nesmiljenim progonima od 1945. do 1990. godine? Zbog Hude jame? Zbog stotine tisuća godina robije, Golih otoka i Lepoglava? Zbog toga što je, ispunjavajući želju velikosrpskoj politici, stostruko uvećao broj žrtava u Jasenovcu i tako hrvatskom narodu prišio etiketu genocidnog naroda, sa čime Pupovac, Plenkovićev koalicijski partner, manipulira i dan danas? Je li maknut zbog toga što je osudio i ubio Alojzija Stepinca i što je Hrvatsku katoličku crkvu želio odvojiti od Vatikana? Je li Tito maknut s trga zbog toga što je slijedom neupitnih dokaza, forenzički ustanovljeno da je u njegov genetski kod upisano morbidno zločinstvo najvišeg stupnja, ili je maknut zbog perfidne, populističke, političke trgovine i dodvoravanja desnom biračkom tijelu? Dakle, je li Tito maknut što je bio prvi čovjek jednog nedemokratskog režima ili zato što je bio prvi među svim zločincima na „ovim prostorima“? Ili zbog jednog i drugog?

Kada od inicijatora micanja Tita s trga, a zasluge za to si uzima Andrej Plenković, dobijemo odgovore na ova legitimna pitanja i ako ti odgovori budu konkretni i istiniti, tek tada ćemo moći kazati da je Hrvatska krenula putem istine u svijetlu i prosperitenu budućnost. Ako se to ne dogodi, s pravom ćemo se moći upitati – hoće li se Tito, s nekom novom političkom nomenklaturom, još slavnije sa „7 sekretara SKOJ-a“ vratiti na ulice i trgove Hrvatske, o čemu govori bivši predsjednik Josipović?I Još radikalnije! Ukoliko ne dobijemo istinite odgovore, s pravom ćemo se moći upitati, ne stoji li iza gradske političke trgovine skrivena državna politička trgovina, puno opasnijih razmjera nego što uopće možemo slutiti?

Zašto su Pupovac i Radin, najvjerniji koalicijski partneri Andreja Plenkovića, dopustili skidanje svog ljubimca s najljepšeg zagrebačkog trga i zbog čega nisu ultimativno, pod prijetnjom izlaska iz koalicije, zaustavili proces dekapitacije Tita? Osobito Radin, koji s Titom zaspi i koji se s Titom budi!? To me neodoljivo podsjeća na slučaj Perković – Mustač, jer dok je trajalo suđenje tim monstruoznim udbaškim zločincima, zapravo, su u Hrvatskoj još dublje skriveni zločini Titove monstruozne Udbe. Dok smo se svi nadali da će uhićenje Perkovića i Mustača nezaustavljivo iznjedriti neminovnu lustraciju, u Hrvatskoj je usporedo s „Lex Perkovićem“, započelo spaljivanje, otuđivanje i krivotvorenje arhivske građe koja je, ionako, razbacana i skrivena u znanim i neznanim privatnim zbirkama. Hoće li micanje Tita značiti da smo s titoizmom zauvijek završili kao s najtamnijom stranom hrvatske povijesti ili će to značiti tek simboličan početak pisanja nove hrvatske povijesti?

Nije vrijeme za šampanjac, vrijeme je za reviziju hrvatske povijesti, jer ona povijest koja je pisana rukom zločinca i diktatora Tita, nije hrvatska povijest. Vrijeme ja za „orbanovski“ zakon „Lex Tito“, kojim će se zabraniti svako protuustavno veličanje Tita i Jugoslavije! Jer, ako je Orban mogao maknuti „crvenu zvezdu“ sa Heinekena, koja sila nas sprječava do kraja osvijetliti život i (ne)djelo JBT-a i svih njegovih apologeta? Vrijeme je da Inicijativa „Krug za trg“ preraste u masovnu Inicijativu „Krug za Hrvatsku“, inicijativu koja će okupiti najumnije domoljube i najbolje sinove hrvatskog naroda u novu „Oluju istine“, radi opstanka i budućnosti naše drage Domovine.

Spomen obilježje poginulim dragovoljcima HOS-a u Jasenovcu, u mainstreamu je kolokvijalno pretvorena u „ploču s ustaškim pozdravom“ i od te formulacije se ne odstupa. Postavljanje tog spomen obilježja mrtvima, činilo se kao prkosna provokacija buntovnih HOS-ovaca, ali danas smo svjedoci kako je taj provokativni potez branitelja Domovinskog rata, postao prvorazredno političko pitanje o kojemu ovisi pad ili ostanak hrvatske Vlade. Spomen obilježje poginulim braniteljima u Jasenovcu, a neke od njih su najbrutalnije mučili nasljednici Titovih politika, mučeni tako da su im šrafcigerom iskopane oči, postavljeno je na raskrižju svih povijesnih prijepora, kao simbolična istina o hrvatskom narodu i Domovinskom ratu koja je suprotstavljena monstruoznoj laži i mitu o logoru Jasenovac. U Jasenovcu su danas, zahvaljujući dragovoljcima Domovinskog rata, sukobljeni istina i laž, istina o Domovinskom ratu i laž o ustaškom logoru, a mit o logoru u Jasenovcu, zapravo, je bilo najvažnije opravdanje za velikosrpsku agresiju. Mit o jasenovačkom logoru i stostruko uveličavanje broja žrtava, učinio je od hrvatskog naroda genocidni narod, proizveo je tezu da hrvatski narod nikada ne smije imati svoju državu i proizveo je brutalnu agresiju na našu Domovinu. Danas se toj velebnoj laži suprotstavlja mala, skromna, ali istinita spomen ploča, čista kao sunce, s najljepšim pozdravom „Za dom spremni“, pozdravom koji u kontekstu Domovinskog rata ne može i ne smije biti nikako iskompromitiran, niti izdvojen sa spomen obilježja poginulim herojima Domovinskog rata. Onaj tko se usudi dirnuti u tu čistu istinu, morat će u ruke uzeti šrafciger Vesne Pusić i još jednom iskopati oči svim poginulim bojovnicima čija su imena uklesana na spomen obilježju.

Branka Lustiga, kao izaslanika predsjednice na komemoraciji žrtvama u Jasenovcu, brutalno je izviždala lijeva falanga kojoj se nije svidjela jedna znakovita izjava tog Židova i svjetski poznatog oskarovca. Naime, na pitanje, zašto ne snimi film o Jasenovcu, Branko Lustig je odgovorio: „Ne mogu snimiti film o Jasenovcu dok se o tom logoru ne dozna prava istina“!

Trebaju li nam još neki dokazi za potrebitu reviziju hrvatske povijesti u kojoj će konačno biti zapisana istina za sve buduće naraštaje naše Domovine?! Kada se dozna puna istina o Titu i kada bude zapisana u povijesnim i školskim knjigama, u filmovima i romanima, tada će se doznati i povijesna istina o svim mitovima, koji se svako malo, politikantski izvlače iz ladice i nemilosrdno koriste protiv hrvatskog naroda u cjelini.