Petrov stradao od istog mača kojim je ‘skinuo’ Karamarka!

0
2147
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

I kako to obično biva stigla ga je poznata kletva! Židovska kletva „dao ti Bog da imao pa ne imao“, najokrutnije se prelomila preko Božinih oholih leđa, jer izgubiti vlast najveća je zamisliva kazna i puno je veća nego izgubiti „milijun dolara“. Izgubio je vlast, izgubio je slast i bačen je na margine političke provincije u koju zapravo po svojim intelektualnim kapacitetima i pripada.

    Božo Petrov, bivši predsjednik Hrvatskog sabora nedavno je Hrvatsku pretvorio u klasičnu psihijatrijsku ustanovu i ne postoji razuman i racionalan građanin Republike Hrvatske kojemu se nadobudni psihijatar nije zgadio tijekom suludih ucjenjivačkih pregovora sa Milanovićevim SDP-om i Karamarkovim HDZ-om oko sastavljanja Oreškovićeve Vlade. Iz te priče, suludi seoski psihijatar izašao je kao pobjednik i činilo se kako je osvajanjem gotovo svih poluga vlasti u Oreškovićevoj Vladi postao nedodirljiv zajedno sa svojih trinaest veličanstvenih članova Mosta. Svu svoju moć pokazao je djelima kada mu je uspjelo politički ukloniti Tomislava Karamarka upotrijebivši pri tom Daliju Orešković koja parapolitički sudi za račun partije kada sudovi to ne mogu ili ne će. Zvjezdani politički uspon Božo Petrov doživio je u Plenkovićevoj Vladi ustoličenjem na mjesto predsjednika Hrvatskog sabora, a pomoću svoja četiri ministra nastavio je lakomo grabiti sve više i više političke moći. Nije mu bila dovoljno luksuzna limuzina, kolona rotirki koja ga obasjavala i pratila kroz cijelu Hrvatsku, debela plaća, neviđeni honorari, počasti, reed carpet, sjaj reflektora na „sajmu taštine“, jer je „Božo hteo mnogo više“.

I kako to obično biva stigla ga je poznata kletva! Židovska kletva „dao ti Bog da imao pa ne imao“, najokrutnije se prelomila preko Božinih oholih leđa, jer izgubiti vlast najveća je zamisliva kazna i  puno je veća nego izgubiti „milijun dolara“. Izgubio je vlast, izgubio je slast i bačen je na margine političke provincije u koju zapravo po svojim intelektualnim kapacitetima i pripada.

Loading...

Božine gazde ili Šeksovi „gremiji“ za koje je Božo „odradio“ Karamarka, ovaj puta su isto to oružje, isti taj mač kojim je dekapitiran Karamarko upotrijebili za skidanje glave psihijatra Bože Petrova. Nakon što ga je Plenković šutirao iz Sabora i Vlade zapravo su ga pomoću Dalije Orešković još jednom obezglavili. Zlu ne trebalo!?

Za Božu Petrova tako vrijedi još jedna poslovica: „Tko se mača laća i sam od njega pogine“! Zapravo je istina, da je Andrej Plenković odstrijelio Most i Božu Petrova pomoću Dalije Orešković davno prije nego što je Božo kazneno prijavio Ivicu Todorića i time navodno narušio integritet trodiobe vlasti u Hrvatskoj. Da nije bilo Agrokora na scenu bi stupila svemoćna Dalija!

A jedina je istina u ovoj hrvatskoj političkoj močvari da su i Karamarkova i Božina glava pale potpuno nevine u dva izmišljena slučaja navodnog sukoba interesa, a pale u od onih koji su u notornom sukobu vlastitih interesa, jer odrađuju prljave političke poslove za vladare Hrvatske kojima je smetao i Karamarko i Božo.

I tako su se dva zakleta politička neprijatelja igrom slučaja našli na istoj gubitničkoj strani. Našli su se na onoj strani koja je željela pravo „vrijeme razotkrivanja“, vrijeme lustracije, vrijeme Remetinca za lopove, vrijeme otvaranja, a ne zatvaranja arhiva, vrijeme raščišćavanja mitova i utega prošlosti, vrijeme rušenja uvoznog lobija, vrijeme prokazivanja udbaške mafije. Možda je došlo vrijeme da pad Karamarkove i Božine glave postane novo mjesto komunikacije i promišljanja proaktivnih suverenističkih paradigmi za budućnost Hrvatske.

I kada zaluđeni HDZ-ovi fanovi plješću velikom vođi Andreju Plenkoviću što je odstranio Most kao metastazirano tumorsko tkivo u svom biračkom tijelu, kada se isprani HDZ-ovi hlebinski mozgovi naivno nadaju da će Plenković HDZ-u vratiti desno plućno krilo do novih izbora, stiže lavina reketarenja od strane novih  „pouzdanih“ Plenkovićevih koalicijskih partnera. HNS traži bezuvjetnu potporu svojoj ministrici Divjak, bezuvjetno provođenje reforme obrazovnog kurikula po liberalnom modelu, Vesna Teršelić u ime Pupovca fura se na Jugoslaviju i Veliku Srbiju, a Miletić, poglavica „četničke pokrajine“ u Hrvatskoj užasno je pogođen što je Plenković makar i populistički i neiskreno uopće doveo u pitanje Istarski hrvatski identitet. Šta nas još sve čeka prilikom kemijanja proračuna za 2018. godinu? Koliko će iz naših džepova tražiti Documenta, a koliko Pupavčeve Novosti?

Razvidno je kako je Plenković, prije svjesno po diktatu, nego li nesvjesno, sam sebe i Hrvatsku okovao u savez sa ana(l)cionalnim snagama i ako ne popusti pred njihovim veleizdajničkim ucjenama i za njega će uskoro vrijediti poslovice; „dao ti Bog da imao pa ne imao“ i „tko se mača laća i sam od njega pogine“!

Što prije, to za Hrvatsku bolje!