Četnička guja u hrvatskim njedrima!

0
1115
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Sjećamo se izjave bivšeg predsjednika Hrvatske, Ive Josipovića, kojom je usred Izraelskog kneseta, izravno, pred očima cijelog svijeta, optužio vlastitu državu da u svojim njedrima skriva - 'ustašku guju', kako bi, valjda, upozorio Izrael, židovski narod i svijet, da 'njegov', hrvatski narod ima skrivene planove počiniti novi 'holokaust' nad Židovima. I krenula je bjesomučna potraga za 'ustaškim gujama'...

Još nam je uvijek u živom sjećanju izjava bivšeg predsjednika Hrvatske, Ive Josipovića, u kojoj izravno, pred očima cijelog svijeta optužuje vlastitu državu da u svojim njedrima skriva – „ustašku guju“. I to Josipović nije izjavio bilo gdje, već upravo u Izraelskom knesetu prilikom službenog državničkog posjeta Izraelu. Izjavio je to kako bi, valjda, upozorio Izrael, židovski narod i svijet, jer „njegov“, hrvatski narod ima skrivene planove počiniti novi „holokaust“ nad Židovima, pa stoga „ustašku guju“ valja sasjeći u korijenu. I krenula je bjesomučna potraga za „ustaškim gujama“, a njih nigdje, ni u tragovima.

Ali kada malo dublje pogledamo u tu potragu za „fašističkom Hrvatskom“, vidjet ćemo kako je ta potraga, zapravo, započela dolaskom Stipe Mesića na Pantovčak 2000. godine. Progon Tuđmana, progon hrvatskih branitelja, veleizdajničko omalovažavanje Domovinskog rata, krenulo je tada punom snagom, nastavljeno je uz pomoć Ivice Račana, kasnije Ive Sanadera, a kako vidimo danas se provodi ta ista strategija pokušaja mijenjanja karaktera Domovinskog rata uz pomoć Andreja Plenkovića i njegovih „vjernih“ koalicijskih partnera. Jer, ako braniteljski pozdrav „Za dom spremni“ zakonom proglase ustaškim pozdravom i skinu ga sa službenog HOS-ovog grba i zastave, tada će sve dragovoljce Domovinskog rata službeno proglasiti ustašama, a tu ustašku etiketu prikačiti cijelom osloboditeljskom Domovinskom ratu i svekolikom demokršćanskom korpusu hrvatskog naroda.

Loading...

Dvije koncepcije Hrvatske…

Ali, sama geneza napada na HOS seže dalje u prošlost, na same početke Domovinskog rata. Pomoću monstruozno montiranih procesa protiv HOS-a, na djelu je bio pokušaj totalne diskreditacije Domovinskog rata, a HOS-ovci su bili proglašeni urotnicima i rušiteljima Tuđmana. Jedini krimen HOS-a je, zapravo, bila činjenica da HOS nije želio nikakvu Hrvatsku u bilo kakvom konfederalnom statusu ili u zajednici s republikama bivše Jugoslavije i ta činjenica užasno je smetala onim snagama u Domovinskom ratu koje su se borile za opstanak bilo kakve nove Jugoslavije i Hrvatske unutar te nove državne tvorevine.

Vrlo brzo, 1994. godine, ispostavilo se tko je, zapravo, pripremao državni udar i klasičan atentat na Tuđmana – Stjepan Mesić, Josip Manolić i njihova udbaška bratija prokazani su kao urotnici i rušitelji svake ideje o slobodnoj, neovisnoj državi Hrvatskoj. Jugonostalgičari potpomognuti velikosrpskom petom kolonom na čelu sa Miloradom Pupovcem, suprotstavili su se ideji o slobodnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj i taj sukob bjelodano traje dan danas, taj sukob je rasplamsan kao požari u našoj Dalmaciji i taj sukob ozbiljno prijeti nesagledivim posljedicama.

Uostalom, velikosrpska strategija i znači uspostaviti neku novu Jugoslaviju sa četničkom monetarnom, ekonomskom, geostrateškom i političkom dominacijom „na ovim prostorima“ i to je jasno obznanjeno u memorandumu 2 Sanu. Mi danas imamo dvije koncepcije Hrvatske!? Jednu suverenističku, koja želi više nacije, više hrvatstva, više domoljublja, više bogoljublja, više vjere, hrvatskog pisma, jezika, kulture na kršćanskim korjenima, više poštenja, više tržišne ekonomije, više europskih i svjetskih naprednih integracija i drugu – jugonostalgičarsku koncepciju Hrvatske u nekim novo-starim balkanskim integracijama koje su se povijesno pokazale kao tamnice hrvatskog naroda. I to nije nikakav sukob ideologija, ustaša i partizana kao što se želi prikazati. To je sukob domoljublja i poznate hrvatske veleizdajničke politike!

Za mene je bez ikakve razumne sumnje, zadnje izvješće američkog State Departmenta, potpisano i odobreno potpisom iz samog vrha hrvatske Vlade. To monstruozno izvješće koje je snažno medijski popraćeno u svrhu blaćenja vlastite Domovine, zapravo, je priprema za skidanje HOS-ove ploče podignute za jedanaest života položenih na oltar Domovine u pravednom Domovinskom ratu. Jer da nije tako, da u tom pamfletu prste nema vrh hrvatske vlasti, odavno bi „State Departmentu“ bila upućena oštra diplomatska prosvjedna nota, koja demantira sve optužbe iz tog naručenog pamfleta. Isto tako, gotovo sam siguran, hrvatske vlasti provode snažnu opstrukciju na putu proglašenja svetim, blaženog Alojzija Stepinca. Jer, ako bi mit o „ustaši“ Alojziju Stepincu njegovim proglašenjem svetim bio srušen, tada bi zauvijek bila srušena teza o klerofašističkom karakteru Hrvatske katoličke crkve u ustaškoj državi.

Veleizdajničke snage

Ali, idemo mi dalje u potragu za ustašama u Hrvatskoj. Do nedavno najveći i najljući hrvatski ustaša, bio je dr. Zlatko Hasanbegović. Više tisuća puta u mainstream medijima naglašeno je da se dr. Zlatko Hasanbegović slikao s ustaškom kapom na glavi. Notorna je činjenica da HOS-ova kapa na glavi Hasanbegovića nije ustaška, nego braniteljska, ali to nikome nije smetalo proglasiti Hasanbegovića – ustašom. Znakovito, ali i u ovom slučaju u glavnoj ulozi su ponovno dragovoljci HOS-a, branitelji koje veleizdajnici žele pretvoriti u ustaše, kako bi se dokazalo da je ova Hrvatska nastala na ustaškoj ideologiji koja se može izliječiti jedino u nekoj novoj konfederalnoj Jugoslaviji.

Pa onda, u nedostatku stvarnih ustaša i ustaške ideologije, osvanula je svastika na Poljudu, a ta sramna, veleizdajnička, urotnički smišljena slika obišla je u sekundi cijeli svijet. I nije važno što počinitelji namjerno nisu pronađeni, jer zna se, to su učinile ustaške i fašističke snage i što se tu uopće ima istraživati… Ima još ustaša u Hrvatskoj, pa su to po potrebi biskupi Košić, Bogović, Pozaić, pa onda akademik Pečarić koji voli hrvatskog domoljubnog pjevača, Thompsona, akademik Aralica, pa onda prof. Zvonimir Šeparović, predsjednik HNES-a, a samim time i svi članovi HNES-a su luđaci i ustaše, kako jednom reče Ivo Josipović na nekom stočnom sajmu. Najbanalniji je primjer da su na Trgu bana Jelačića pljuvali za prof. Tomcem, optužujući ga za ustaštvo!? Ima tu i nogometaša ustaša, poput Joa Šimunića, ima umjetnika poput Božidara Alića, pjesnika, književnika, novinara poput mene. Svi smo mi ustaše, jer ne želimo bilo kakve nove jugoslavenske integracije, držeći se strogo Ustava Republike Hrvatske koji to implicitno zabranjuje.

A oni koji žele novu Jugoslaviju, mogu je ostvariti jedino ako dokažu da je Hrvatska ustaška tvorevina i da kao takva ne smije postojati!?

Ipak, te veleizdajničke snage u sinergiji s današnjom vlašću u Hrvatskoj, nikako ne mogu dokazati postojanje udruženog ustaškog pokreta u Hrvatskoj. Naime, u Hrvatskoj ne postoji ni jedna desna, a kamoli ultradesna stranka, strančica ili udruga koja u svom programu ima barem naznake veličanja Pavelića i NDH. To u Hrvatskoj ne postoji, a oni se silno trude dokazati kako – postoji. Dakle, političke elite koje sebe nazivaju Hrvatima, hrvatskim državljanima ili političkim Hrvatima, pljuju i sramote vlastitu Domovinu na temelju izmišljenih dokaza i kojekakvih monstruoznih oblika verbalnog delikta.

SDSS- radikalno desna stranka

Zapravo, u Hrvatskoj postoji jedna radikalno desna stranka, ali nije hrvatska. To je SDSS, na čelu s depiliranim četnikom, Miloradom Pupovcem, koji je na mjestu predsjednika SDSS-a naslijedio notornog ratnog zločinca, Vojislava Stanimirovića. Ta četnička stranka veleizdajnika Milorada Pupovca, od HNES-a etički osuđenog za veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa, danas je najvjerniji koalicijski partner Andreju Plenkoviću koji je u Pupovčeve ruke položio vjerodajnice za opstojnost i stabilnost Hrvatske. Naravno, uz vjerodajnice, Pupovac je dobio desetak milijuna ustaških kuna za svoje tekuće potrebe, kao i za potrebe blaćenja Hrvatske putem svojih Novosti. Jer, da Pupovac nije veleizdajnički plaćenik, otkuda onda Pupovcu kuća u podsljemenskoj zoni, stan u Cvjetnom, kuća na Zlarinu i stan u Berlinu?

Dok ustaških stranaka nema ni na vidiku, postoje četničke i neojugoslavenske udruge i stranke, postoji NVO umrežena bulumenta koju obilatim apanažama iz državnog proračuna dariva Andrej Plenković na paradigmi svog novog regionalnog centrizma. On ih potiče i on ih plaća, čemu smo svjedočili na njihovom nedavnom „veličanstvenom“ prosovjetskom i projugoslavenskom derneku uz raskoš staljinističkih i titoističkih boja, s neizostavnom jugoslavenskom zastavom i dragom zvijezdom petokrakom.

Evo tko se tamo okupio, crno na bijelo, evo tko prima novac iz hrvatskog državnog proračuna, evo koga koordiniraju Milorad Pupovac, četnička bratija i notorni Soroš. Evo „registar“ onih zaluđenih jugonostalgičara kojima smetaju dragovoljci Domovinskog rata, evo onih koji krše zakon i Ustav Republike Hrvatske, a da im pri tome nije pala dlaka s glave.

Evo četničke guje u hrvatskim njedrima!!!

Plenkovićeva politička odgovornost zbog neprincipijelnih koalicija

Na antifa skupu za govornike su bili predviđeni: Sandra Benčić, aktivistica, Mirjana Krizmanić, psihologinja, Ivica Buljan, redatelj, Jakov Kolak, student.

Inicijativu su podržali: Antifašistička liga Hrvatske, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Centar za mirovne studije, Centar za ženske studije, Documenta, Društvo Josip Broz Tito, Građansko-liberalni savez (GLAS), Lezbijska grupa Kontra, Kulturnjaci 2016, Mreža antifašistkinja Zagreba, Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, Socijalistička radnička partija Hrvatske, Socijaldemokratska partija Hrvatske, Srpsko narodno vijeće, Naprijed Hrvatska, Nova ljevica, Održivi razvoj Hrvatske (ORaH), Protagora, Radnička fronta, ZA GRAD, Zagreb je naš!, Židovska općina Zagreb, Ženska mreža Hrvatske…

Nevjerojatno! Vijore se jugoslavenske zastave u središtu Zagreba, veliča se diktator i zločinac Tito, veliča se njegov jugoslavenski antifašizam, a specijalnih postrojbi prvog pendreka Hrvatske, Božinovića – ni u tragovima. U stvari, tu su negdje, skriveni, čuvaju ih!

HOS-ovci – uvijek ‘Za dom spremni!’

Na Trgu sv. Marka jake specijalne postrojbe Ranka Ostojića su klasičnim režimskim nasiljem u samoj unutrašnjosti crkve sv. Marka, pokazale što režim misli o hrvatskim braniteljima i Katoličkoj crkvi. Nedavno su jake specijalne postrojbe i u Metkoviću „uhapsile“ službenu zastavu HOS-a, pa su potom te iste režimske snage „uhapsile“ Marka Skeju sa sedmoricom HOS-ovaca u Kninu prilikom proslave najsvetijeg dana u povijesti Hrvatske. Zatim su podnijeli prekršajne prijave protiv Thompsona zbog legendarne domovinske pjesme „Čavoglave“, a danas donose zakon o izmjeni službeno priznatog grba HOS-a.

Pozivam ministra Kuščevića, ako u sebi ima imalo domoljublja, neka s punim pravom odbije odraditi taj prljavi, ponižavajući Plenkovićev posao. Pozivam sve ministre koji se smatraju domoljubima, a poglavito ministre Medveda i Krstičevića koji znaju (ako znaju) što znači biti „Za dom spremni“, neka podnesu neopozive ostavke ukoliko Plenković ne opozove svoj suludi antihrvatski i antibraniteljski potez. Pozivam sve domoljubne snage u HDZ-u da traže političku odgovornost Andreja Plenkovića, koji je neprincipijelnim koalicijama, za koje nije dobio mandat hrvatskog naroda, ugrozio stabilnost i opstojnost Domovine i ugrozio svetost i nedodirljivost mrtvih i živih dragovoljaca Domovinskog rata.

Dobro je što su dragovoljci HOS-a postavili ploču svojim mrtvim prijateljima u Jasenovcu s porukom da su i mrtvi i živi HOS-ovci – uvijek „Za dom spremni“! I kada danas u otvorenom pismu notorni Pusićkini kadrovi, Plenkovićevi partneri, čitaju bukvicu Đuri Glogoškom, uspoređujući braniteljski pozdrav „Za dom spremni“ s Hitlerovim „Sieg Heil“, zaboravili su jednu sitnicu. Dok je Hitler uz pozdrav „Sieg heil“ krenuo nacistički pokoriti i osvojiti cijeli svijet, ne prežući od najokrutniji zločina, do tada su hrvatski branitelji u obrambenom Domovinskom ratu čistom kao suza, obranili svoje domove u Thompsonovim Čavoglavama i pokorili fašističku, četničku, velikosrpsku i jugoslavensku „mašineriju“. I stvorili slobodnu, demokratsku, parlamentarnu državu, priznatu od cijelog svijeta, članicu NATO saveza i EU-a, državu koja nema nikakvih dodirnih točaka s nedemokratskim režimima bilo kojeg predznaka. Eto, to je razlika između ova dva usklika, s potpuno suprotnim kontekstualnim sadržajem.

U Jasenovcu danas ponosno stoji HOS-ova ploča istine o jednom slavnom, pobjedničkom hrvatskom povijesnom razdoblju. U Jasenovcu danas stoji i spomenik laži, mitova i obmana koji služe da Hrvatska – još jednom nestane. Bez revizije povijesti, Hrvatska neće imati budućnost. Hrvatski domoljubi ne mogu i nikada neće prihvatiti hrvatsku povijest koja je pisana rukom diktatora i mega zločinca Tita!!! Bez istine o Jasenovcu, bez istine o tome tko je i zašto stostruko uveličao žrtve ustaškog režima, nama će se ciklično događati poništavanje svake hrvatske državotvorne misli. Danas svjedočimo završnim procesima nestajanja onakve Hrvatske, za kakvu su život dali dragovoljci Domovinskog rata i svi oni branitelji i iskreni hrvatski patrioti.

Sukobljavanje istine i laži

Netko je jednom kazao: „Hrvatska mora nestati da bi Jugoslavija postojala!“ Hrvatska umire, Hrvatska danas nestaje pred našim zdravim očima, Hrvatice i Hrvati još su jednom u kolonama politički protjerani sa svojih ognjišta, Slavonija i Baranja su spaljene zemlje, Hrvatska nestaje u podmetnutim požarima!!!

I dobro je predvidio drug Kregar! U Jasenovcu, na tom povijesnom raskrižju gdje se sukobljavaju istina i laž, potrebno je podignuti šator koji će obraniti istinu o Domovinskom ratu, šator u kojemu će povjesničari, na temelju egzaktnih znanstvenih metoda, napisati istinitu povijest Hrvatske od 1941. do 1990. godine!