UŽIVAJTE DOK MOŽETE: Opet stižu vrućine!

0
277
Igor Kralj/PIXSELL

U Zagrebu je jutros je izmjereno 18, u Rijeci 21,6 stupnjeva, Splitu 27, a u Osijeku je izmjerena temperatura nešto niža od 18 stupnjeva.

Hladna fronta prekinula je rekordne vrućine koje je donio toplinski val, a koji su Talijani nazvali “Lucifer”. Tako je nevrijeme drastično snizilo jutarnje temperature pa je u nekim gradovima izmjerena temperatura u 8 sati manja i do 10 stupnjeva od temperature izmjerene prije 24 sata.

U Zagrebu je jutros je izmjereno 18, u Rijeci 21,6 stupnjeva, Splitu 27, a u Osijeku je izmjerena temperatura nešto niža od 18 stupnjeva.

Loading...

Ponovo vrućina

Prema najavi DHMZ-a u četvrtak je već moguće da neki gradovi ponovo zabilježe temperature od gotovo 40 stupnjeva.

Današnja će maksimalna temperatura u Zagrebu iznositi 26 stupnjeva,dok će sutra približiti 30 stupnjeva, u srijedu 35, a u četvrtak je moguće da temperatura naraste na 37 stupnjeva.

Riječkih današnjih 27 stupnjeva rast će nešto malo sporije zbog bure. U Rijeci bi u četvrtak moglo biti izmjereno 32 stupnja. Danas će i Split mjeriti maksimalnu temperaturu od 32 stupnja, a toliko bi moglo biti i sutra. U srijedu se maksimalna temperatura diže na 35, a u četvrtak na 37 stupnjeva.

Osijek će zabilježiti najveći temperaturni skok od čak 13 stupnjeva u nekoliko dana. Današnja maksimalna temperatura mogla bi se zadržati na oko 25 stupnjeva. Već sutra, približit će se 30 stupnjeva, za srijedu je moguće da temperatura dosegne 36, a u četvrtak 38 stupnjeva.

Za vikend sunčano vrijeme

Ponovno nakon užarenog četvrtka slijedi kratki pad dnevne temperature, u Zagrebu i Rijeci i do 10 stupnjeva, uz nestabilnosti i lokalne pljuskove.

Vikend pred nama donosi nam ipak nešto niže temperature, no uz uglavnom suho i sunčano vrijeme.