Zdravko Marić išao na Wimbledon pokazati skupocjeni rolex, a Jandroković svojega sina!

0
1801
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na finale u Wimbledonu našeg Marina Čilića bodrilo je gotovo pola hrvatske Vlade a Rogera Federera je bodrila samo švicarska predsjednica. No, ona nije povela sina kao što je to učinio predsjednik Sabora Gordan Jandroković, što iz vladina priopćenja smatraju normalnim, jer ako malom od Jandrokovića kojeg od milja zovu Njonjo, porezni obveznici ne mogu platiti put do Wimbledona, tko onda može. Također, švicarska predsjednica nije bila u društvu brojnih ministara niti neke švicarske državne tajnice za šport, jer Švicarska je siromašna i uboga zemlja, za razliku od lijepe i bogate naše. Pa zar svakom istinskom Hrvatu nije zaiskrila suza u oku kada je u svečanoj loži vidio na ruci našeg ministra financija Zdravka Marića, skupocjeni rolex.

Vlada Andreja Plenkovića u nedjelju poslijepodne na finalnom meču našega Marina Čilića i Rogera Federera na Wimbledonu doživjela je još jednu blamažu. Naime u svečanoj loži kao da se održavao sastanak užeg kabineta premijera Plenkovića, jer su finalni meč pratili predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministri Zdravko Marić i Davor Božinović te državna tajnica za sport Janica Kostelić. Jandroković je poveo i sina pa je takav prizor zgrozio ne samo hrvatsku oporbu nego i veliki dio naše javnosti. Primjerice, SDP-ovci su ih napali i zbog činjenice da su umjesto na požarištu, ministri na Wimbledonu, pogotovo ministar policije, ali i zbog toga da se ovaj put u Wimbledon vodio pod egidom ‘službeni’.
Suočeni s brojnim upitima zgrožene javnosti ali i oporbe odmah je stiglo priopćenje iz Vlade RH u kojem se u Plenkovićevom stilu tvrdilo da ništa nije bilo sporno jer ‘kao što je i dosad bila praksa, kad netko od hrvatskih sportaša sudjeluje u finalu nekog velikog natjecanja, državno izaslanstvo dolazi podržati njegov nastup’, napisali su iz Vlade.
‘Ovoga puta, u dogovoru s predsjednikom Vlade, Republiku Hrvatsku službeno je predstavljao predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar financija Zdravko Marić. Izaslanstvo je u Wimbledon putovalo državnim zrakoplovom, a karte za finalni teniski meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu’, navodi se u saopćenju Vlade, (jedini troškovi su bili troškovi vladina zrakoplova i osiguranja za ministre i predsjednika Sabora (op.a.),te da bi opravdali masovni posjet Vladinih ministara na finalni meč navode i podatak da je finalu nazočila i švicarska predsjednica. No, švicarska predsjednica sa sobom nije povela sina kao što je to učinio predsjednik Sabora Gordan Jandroković, što iz vladina priopćenja također smatraju normalnim, jer ako malom od Jandrokovića kojeg od milja zovu Njonjo, porezni obveznici ne mogu platiti put do Wimbledona, tko onda može. Također, švicarska predsjednica nije bila u društvu brojnih ministara niti neke švicarske državne tajnice za šport, jer Švicarska je siromašna i uboga zemlja, za razliku od Lijepe i bogate naše.
Pa zar svakom istinskom Hrvatu nije zaiskrila suza u oku kada je u svečanoj loži vidio na ruci našeg ministra financija Zdravka Marića, skupocjeni rolex ili Jandrokovića kako ponosno pokazuje svoga sina na Wimbledonu. Sigurno se i Marin Čilić osjećao sigurnije kada je vidio da ga je došao osobno bodriti ministar policije.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL