Vučiću, nećeš u Čavoglave, nisi ni prije!

0
1679
ilustracija

Ni ja nisam fasciniran mnogo čime. Nisam oduševljen Thompsonovim pjesmama. I tisuću puta da bude takva utakmica, navijao bih za Rusiju. Pa neka se nerviraju oni koji se žele dodvoriti nekima na Zapadu', rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. No, ta Vučićeva izjava također nikoga u Hrvatskoj nije fascinirala, ali ni u Srbiji. Prije svega legendarnog urednika i sportskog komentatora TV Srbije Milojka Pantića, koji je izjavio da će građanska Srbija navijati za Hrvatsku, a ni srpskog folk pjevača Acu Lukasa koji je nakon što je Hrvatska ušla u osminu finala napisao: 'Najiskrenije čestitke, prija svega mojim prijateljima na plasmanu među osam najboljih reprezentacija svijeta, sjajnim momcima i nogometašima. Bravo za reprezentaciju Hrvatske. A srpski teniski as Novak Đoković je iz Wimbledona poručio: 'Pa ja navijam za Hrvatsku, nadam se da će oni osvojiti prvenstvo'. I zato Vučiću pati ako ti smeta što će Hrvatska biti prvak svijeta.

Nije bilo lako premijeru Rusije Medvedevu, nakon poraza Rusije od Hrvatske, ali sigurno nije bilo lako ni predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. ‘Gledao sam utakmicu, drugo poluvrijeme i produžetke, navijao sam za Rusiju. Pošto su me neki kritizirali, to je moje pravo. Srbija je demokratsko društvo u kojem svatko može navijati za koga želi’, rekao je Vučić. No, na tome se Vučić nije zaustavio, pa je prilično ljutito dodao da je i prije utakmice rekao da Hrvatska ima bolji tim, ali da ne vidi razlog zbog čega bi navijao za protivnike Rusije.
‘Ni ja nisam fasciniran mnogo čime. Nisam oduševljen Thompsonovim pjesmama. I tisuću puta da bude takva utakmica, navijao bih za Rusiju. Pa neka se nerviraju oni koji se žele dodvoriti nekima na Zapadu’, rekao je Vučić. No, ta Vučićeva izjava također nikoga u Hrvatskoj nije fascinirala, ali nije ni u Srbiji. Sigurno Vučićeve riječi nisu fascinirale ni legendarnog urednika i sportskog komentatora TV Srbije Milojka Pantića, koji je izjavio da će građanska Srbija navijati za Hrvatsku, a ni srpskog folk pjevača Acu Lukasa koji ne nakon što je Hrvatska ušla u osminu finala napisao:’Najiskrenije čestitke, prija svega mojim prijateljima na plasmanu među osam najboljih reprezentacija svijeta, sjajnim momcima i nogometašima. Bravo za reprezentaciju Hrvatske. Navijam za vas! Možda se netko složi s ovim, a netko ne, ali reći ću: ne proganjajte onoga koji je jedan od najzaslužnijih što ste možda i najbolji na svijetu! Mamiću – nagrada a ne kazna’, kaže Lukas.
A srpski teniski as Novak Đoković je iz Wimbledona poručio:’Pa ja navijam za Hrvatsku, nadam se da će oni osvojiti, a tko je pravi favorit, stvarno ne znam…, kazao je Đoković, a takve izjave se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću sigurno nisu svidjele.
Stoga Vučiću pati ako ti smeta što će Hrvatska biti prvak svijeta. I neka pati zbog Thompsonovih pjesama, jer mali od Šešelja nikad neće u Čavoglave, a nije ni prije.