PLENKOVIĆ SE RAZOTKRIO: Zbog svoje glave žrtvovao je i posljednju demokršćansku legitimaciju HDZ-a!

4
1256
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Cilj HNS-a nije bio ni Barišić ni Plenković, već im je najvažniji cilj bio zaustaviti povijesnu reformu školstva, demokršćanski koncept reforme kurikula obrazovanja

Nakon što je Andrej Plenković udaljio od bilo kakvog političkog utjecaja „Karamarkove“ ljude, poglavito uspješne i popularne ministre Zlatka Hasanbegovića, Miru Kovača, najuspješnijeg ministra u povijesti hrvatskog turizma Antona Klimana, nakon što nije zahvalio Bruni Esih nekom važnijom političkom funkcijom, iz igre isključio ministra Darka Horvata, pokušao je te domoljube i uspješne ljude koji su mu donijeli pobjedu na parlamentarnim izborima ogromnim brojem preferencijalnih glasova nadomjestiti ministrima demokršćanskog svjetonazora, kako bi nam pokazao da se nije do kraja odrekao demokršćana, desnice i domoljuba.

Percepciju, kako drži do desnog krila HDZ-a, ma šta to značilo, pokušao nam je nametnuti imenovanjem ministra Pave Barišića, ministra Davora Stiera i ministra Damira Krstičevića. Ministar Barišić, barem smo se tako nadali, trebao je kontrolirati obrazovni kurikul i općenitu reformu obrazovanja, ministar Stier trebao je hrvatska veleposlanstva učiniti hrvatskim i odrediti strategiju hrvatske vanjske politike, a ministar Krstičević bio je zadužen, zbog svoje navodne karizme, držati na okupu braniteljsku populaciju kao važan birački korpus. I kada se površno pogleda nitko sa desnice nije imao pravo bilo što prigovoriti na ovakvoj kadrovskoj križaljci. Otrovne strjelice HDZ-ovih  nezadovoljnika išle su prema ministrici Martini Dalić, ministrici Nini Obuljen prema šefu premijerovog ureda Davoru Božinoviću, a osobito prema premijerovom savjetničkom timu. Tko malo bolje poznaje karijere ovih gore spomenutih vidjeti će kako su kritike simpatizera HDZ-a apsolutno opravdane.

Loading...

Nevjerojatnom, gotovo briljantnom odvjetničko-diplomatskom vještinom Plenković je branio ministra Barišića kojega su SDP i HNS smišljenom perfidnom igrom optužili za plagiranje doktorskog rada. Isto tako mogao je braniti i Hasanbegovića da je smio!? Politički komentatori i novinari desne provenijencije klanjali su se Plenkoviću do poda i ta obrana Barišića bila im je ključni dokaz da je Plenković ipak domoljub i demokršćanin u što su mnogi do tada sumnjali. Spašen je Barišić, spašen je Plenković, spašena je Vlada i činilo se da Plenković sve drži pod dominantnom kontrolom sa strateškim partnerom Mostom i solidnom vladajućom većinom koju ne može nitko ugroziti. Ali stvari su se odigrale filmskom brzinom. Most je želio najvećeg dužnika i falsifikatora gazdu Todorića vidjeti u Remetincu, a Plenković ga je htio na slobodi, jer pravo i pravda su za Plenkovića potpuno marginalni pojmovi u usporedbi s njegovom premijerskom foteljom. I tako je Most zbog pravde i prava izletio munjevitom brzinom iz Vlade i koalicije sa HDZ-om. No međutim, Plenkovićevi „gremiji“, pored notornog Milorada Pupovca, imali su novog asa iz rukava koji će još bolje stabilizirati ovu Vladu koju je destabilizirao Plenković. Prvi paradoks je to što su nam prodali floskulu da je 5 ruku omraženog i korumpiranog HNS-a više od 15 ruku neuprljanog Mosta. Još veći je paradoks što Plenković želi stabilizirati Hrvatsku uz pomoć onih neoliberala koji su interpelacijom rušili ministra Barišića, a najveći paradoks je u tome da je upravo HNS imao spremnu interpelaciju za povjerenje samom premijeru i cijeloj Vladi. Odjednom su rušitelji Barišića, Plenkovića i Vlade Republike Hrvatske postali najznačajniji stabilizator te iste Vlade koja im do jučer nije ništa valjala. Nevjerojatan saltomortale briselskog eksperta!?

Kako je postignut taj tajni fantastični plan nove hrvatske stabilnost!? Jednostavno! Ostavka ministra Barišića kojega je Plenković brilijantno branio zbog demokršćanskog biračkog tijela i reforme kurikula i ostavka praktičnog katolika, ministra vanjskih poslova Stiera sve nam govori. Koalicija sa novim spasiteljima Hrvatske HNS-om nije bila moguća uz ostanak zadnjih ministara koji su davali demokršćanski identitet HDZ-u.

I sada dolazimo do paradoksa svih paradoksa. Kada je bivši ministar Barišić dobio sretnu vijest iz Augsburga o ispravnosti njegove doktorske disertacije dao je vrlo čudnu izjavu. Dakle kazao je, kako se sada vidi da se tu nije radilo o rušenju njega osobno već o pokušaju rušenja Plenkovića i cijele Vlade. Ne znam je li Barišić slabog intelektualnog kapaciteta ili je namjerno dao potpuno neistinitu izjavu. Jer da je HNS htio rušiti Plenkovića i Vladu nikada s Plenkovićem ne bi ušli u koaliciju. Da su htjeli rušiti Vladu nakon dekapitacije Mosta, jednostavno nisu trebali ući u koaliciju s Plenkovićem i Vlada bi bila srušena bez ikakve mučne interpelacije i natezanja u Saboru!? Dakle, cilj HNS-a nije bio ni Barišić ni Plenković, već im je najvažniji cilj bio zaustaviti povijesnu reformu školstva, demokršćanski koncept reforme kurikula obrazovanja. HNS je protiv braka između žene i muškarca u Ustavu, oni su protiv zaštite djeteta od začeća do smrti, oni su protiv kreacionizma, a za evolucionizam, oni su za gender rodnu ideologiju, za građanski odgoj po njihovoj mjeri, za istospolne brakove koji mogu posvajati djecu. Oni su za brak između ljudi i njihovih kućnih ljubimaca. Oni su za „demografiju“, jer vjerojatno misle da će homoseksualci na neku foru uskoro početi rađati nove naraštaje Hrvatica i Hrvata.

„Vrijeme je razotkrivanja“, a Plenković se sam razotkrio. Kazao kako ne želi demonstracije na ulicama zbog „kurikularne reforme“! (ispravno se kaže, reforma kurikula). Kako Plenković može spriječiti neoliberalne demonstracije na ulicama ako ne popuštanjem pred ucjenama tih istih kvazi liberala s mentalno komunističkom sviješću?

Dakle stvar je prilično jednostavna. Ucijenili su Plenkovića koji je bio pred padom s dodatnim utegom Agrokora na leđima. Postavili su svoju ministricu Blaženku Divjak umjesto Barišića i sada u hrvatskoj politici možemo očekivati više pederluka i prostitucije nego je to ikada bilo. Postavili su i svoju „ministarku spoljnih poslova“ Mariju Pejčinović Burić, Pusičkinu učenicu, do nedavno desnu ruku „malog Slobe“ Ivice Dačića. I to sve zbog „stabilnosti“ Hrvatske! Plenković je zbog svoje glave žrtvovao i posljednju demokršćansku legitimaciju najveće stranke u Hrvatskoj!? Plaća mu uskoro stiže na izvanrednim parlamentarnim izborima!?

 • Beate Dunn

  opet karikiranje….autor članka potcijenio “element” koji se zove psihologija pa sve tumači kroz subjektivnu crno-bijelu shemu kao da on točno zna kakva je strategija najbolja..i kao da je svejedno ako premijer ne sastavi vladu–a tko bi to drugi uspio umjesto njega ?

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Volja prevarenih birača koja je izražena na izborima ogromnom količinom glasova!

   • Beate Dunn

    Zar Hrvati nisu većinski (katolički) narod u RH ? Zar RH nije matična država Hrvata ? Kakva može biti VOLJA BIRAČA – ZAR DA BIRAJU SDP KAO JUGONOSTALGIČARSKU OPCIJU ? TA OPCIJA NAPADA TEMELJE RH—HRVATE PROGLAŠAVA FAŠISTIMA, USTAŠAMA, VRIJEĐA DOMOVINSKI RAT I PLJUJE PO KATOLIČKOJ CRKVI–PO SVEMU HRVATSKOME…Objasnite u čemu se sastoji “P R I J E V A R A” ?

    • Kazimir Mikašek – Kazo

     Ime, prezime i sliku molim pa onda možemo polemizirati…..