Vulin: ‘Vučić ne treba ići tamo gdje je sjećanje na pobijene Srbe uvreda, a ustaški vikar Stepinac svetac’

0
384
Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Vulin za posjet Vučića ima niz uvjeta, a usput je srpsku agresiju na Hrvatsku opet nazvao građanskim ratom. Očito je da za susret još nije "sazrijelo vrijeme"

Nakon svega što je izrečeno s obje strane ponovo se postavlja pitanje kakvog smisla ima posjet Vučića Hrvatskoj. Od aktera na političkoj sceni s obje strane svi su uglavnom protiv, dok su poziv pozdravili tek Njemačka i SAD. Zato nam stvarno nisu jasne riječi naše Predsjednice kako je za susret s Vučićem “sazrelo vrijeme”.

Kako ‘dragi nam susjedi’ gledaju na taj susret najbolje svjedoče riječi srpskog ministra obrane Vulina koji je ponovo iznio niz optužbi i provokacija na račun Lijepe naše.

Loading...

Naime, Vulin, uz Dačića glavni provokator Hrvatske, ocijenio je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne treba putovati u Zagreb jer smatra da njegova mirovna politika “nema sugovornike” u Hrvatskoj.

“Mirovna politika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nema sugovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsjednik ne treba ići u Hrvatsku”, poručio je Vulin, komentirajući reagiranja na hrvatskoj političkoj sceni nakon poziva predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Vučiću da posjeti Zagreb koji je on i prihvatio.

Vulin je, reagirajući na poruku svog hrvatskog kolege Damira Krstičevića da se Vučić treba ispričati “zbog velikosrpske agresije” i da je “isprika minimum”, rekao kako za takva uvjetovanja “nema razloga niti opravdanja”, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS)

“Vučićev posjet se među hrvatskim političarima uvjetuje isprikama za koje nema razloga ni opravdanja, a on (Krstičević) vrijeđa i napada”, rekao je Vulin Tanjugu.

Vulin za posjet Vučića ima niz uvjeta, a usput je srpsku agresiju na Hrvatsku opet nazvao građanskim ratom.

Ako Vučić odluči otputovati u Zagreb “s pravom treba očekivati i dobiti ispriku za genocid izvršen nad Srbima tijekom Drugog svjetskog rata, za masovna ubojstva i protjerivanja Srba u građanskom ratu u Hrvatskoj tijekom 90-tih godina, ispriku i povlačenje zakona o braniteljima gdje se Srbi proglašavaju agresorima”, rekao je on.

U Vulinovoj izjavi koju prenose RTS i Tanjug, srbijanski ministar ocjenjuje kako predsjednik Srbije u Hrvatskoj treba dobiti “i ispriku i nadoknadu za otetu imovinu prognanih Srba, ali i države Srbije, isprike za zatvaranje granica tijekom migrantske krize, isprike za ustaške ploče na jasenovačkom stratištu”.

Vulin sugerira kako Vučić ne treba ići tamo gdje se sjećanje na pobijene Srbe u Jasenovcu smatra uvredom, a ustaški vikar Alojzije Stepinac proglašava svecem, prenosi RTS.

“Neka Hrvatska nađe snage priznati zločine i za njih se ispričati, pa neka onda naš predsjednik ide u Zagreb”, savjetuje Vulin.

Kada sve ovo izgovori Ministar obrane zemlje čiji predsjednik dolazi posjetiti službeni Zagreb očito je da za susret, unatoč tvrdnjama Grabar Kitarović, još nije sazrijelo vrijeme. A neće tako dugo dok si susjedi ne ‘očiste’ svoje velikosrpske glave i pogledaju se u ogledalo.