Potresna ispovijest trgovkinja: ‘Skockana od glave do pete, ušla je u kabinu, i ostavila nam izmet u trapericama’

0
462
Ilustracija/Wikimedia commons

Svakom dugogodišnjem trgovcu, barem je jednom pozlilo od uzrečice ‘kupac je uvijek u pravu’ ili ‘kupac je kralj’, pišu u Glasu Slavonije, dodajući da ono što pojedini kupci čine, nije nimalo fer niti korektno. Riječi su to djelatnice poznate high street trgovine odjećom u jednom trgovačkom centru.

”Ono što nam cure i žene ostave na kraju radnog dana u trgovini, može se opisati samo riječju – svinjac! Kabine ostavljaju pretrpane odjećom koju su isprobavale, odjeća je razbacana po podu, isprljana šminkom, poderana, izgažena… Satima sve to poslije razvrstavamo, čistimo i vraćamo na svoje mjesto”, ispričala je trgovkinja za ovaj medij dodajući da se krade unatoč svim mogućim zaštitama.

Loading...

”Najčešće se kradu modni dodatci poput nakita, naočala, donje rublje, ali i odjeća i obuća. Događalo se da jednostavno izrežu dio oko zujalice i ukradu majicu, hlače, košulju. Kradu se i sada popularni “biseri” s odjeće te satenske vezice iz cipela. Ne biste vjerovali što sve ljudima padne na pamet”, rekla je jedna od trgovkinja. Kaže i kako nesuđeni kupci kradu i remenje iz hlača, nakit pa čak i detalje s lutki.

”Pamtim jednu situaciju kada smo kolegica i ja slagale jakne i primijetile rupu na mjestima gdje je bio ušiven logotip jedne poznate marke. Razgovarale smo s drugim djevojkama, rekle su nam da su na svim puloverima i jaknama drugog skupog brenda pronašle rupe. Očito su preprodavači robe otrgnuli originalne znakove kako bi ih mogli zašiti na jeftinu robu i prodati kao markiranu”, prepričava trgovkinja.

Veliku muku današnji trgovci muče i s takozvanim modnim blogericama, koje svako malo vraćaju kupljenu robu. Tu su, nastavljaju i žene koje robu kupuju za vikend pa je vraćaju.

Da uvijek može gore, svjedoči priča o prizoru koji je jednom, ali dovoljno je traumatičan da ga pamti čitav život, zatekla sugovornica Glasa Slavonije.

”U dućan je ušla djevojka sređena od glave do pete. Nije tražila pomoć ni od koga, uzela je skupe traperice i majice te otišla u kabinu. Svi smo, dakako, mislili da isprobava robu. Izišla je iz kabine i otišla iz dućana, a kolegica koja je primijetila da djevojka nije iznijela robu koju je isprobavala, otišla ju je pokupiti. Kad je ušla u kabinu, gotovo se onesvijestila od šoka – ugledala je izmet usred traperica”, prepričala je trgovkinja.