TENISKI SVIJET U ŠOKU, MARIN JE OŠTEĆEN! Zašto su organizatori Australian Opena pomogli Federeru?

0
499
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Iako je izgubio drugi puta zaredom finale jednog Grand Slama Čilić je ovaj puta odigraoo odličan meč u pet setova koji će pratiti i jedna velika mrlja....

Nažalost, Marin Čilić, treći tenisač svijeta, nije uspio nadigrati Rogera Federera u finalu Australian Opena. No, teniski svijet ostao je zgrožen odlukom organizatora i mnogi tvrde da su time pomogli Federeru da osvoji naslov.

Naime, meč se igrao u dvoranskim uvjetima, odnosno sa zatvorenim krovom. Bila je to odluka organizatora koja je zgrozila mnoge. U Melbourneu nije bilo niti kiše, temperatura je iznad 30 stupnjeva, ali organizatori su zatvorili krov.

Loading...

Zašto je to bitno? Takva odluka išla je u korist švicarskog tenisača jer Federer obožava igrati u dvoranskim uvjetima. Teniski svijet pita se jesu li organizatori odlučili pomoći Federeru u lovu na 20. Grand Slam naslov jer u subotnjem meču ženskog finala krov je bio otvoren, a uvjeti su bili identični.

Federed je trenirao za finale u dvorasnkim uvjetima, a Čilić je na otvorenom, što može implicirati da je Fedex znao da će se igrati pod zatvorenim krovom.

Inače, krov se nije zatvarao čak niti na nesnosnim vrućinama na početku turnira.

Oko svega toga oglasile su se i teniske legende, Greg Rusedski i Pat Cash.

“Jedan se zagrijavao pod zatvorenim krovom, a drugi na otvorenom. Finale se igra pod zatvorenim krovom. To je pogrešno, ovo nije dvoranski turnir. Nadam se da se Čilić može izvući i vratiti u meč”, komentirao je Rusedski.

I Cash smatra kako je to išlo na ruku Švicarcu. “Federer mora da je trljao ruke kad je čuo za ovu informaciju. Zar je Australian Open dvoranski turnir”, pitao se Cash.

Poklonici tenisa diljem svijeta nisu baš oduševljeni ovom odlukom organizatora i naglašavaju kako je Federer igrao cijeli meč u noćnim uvjetima što je znatno lakše nego u dnevnima, na što su ukazivali i Đoković i Nadal.