Slabo pokretnoj 82-godišnjoj starici isključili struju zbog duga od 138 kuna!

0
516
Darko Imbriša / Podravski list

Terezija Molvarec, 82-godišnja je slabo pokretna starica iz Ferdinandovca u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prošlog je tjedna “ostala u šoku” kada je shvatila da joj je isključena struja, iako prethodno nije dobila nikakvu obavijest ni upozorenje. Isključili su je zbog duga od 138 kuna!

“U zadnjem obračunu dobila sam obavijest da imam dug od 69 kuna i to sam platila, kao i akontaciju za siječanj. U utorak ujutro sam vidjela djelatnike Elektre da se motaju po mom dvorištu, a tek kad sam htjela upaliti televizor, shvatila sam da su me iskopčali. Žalosno je što me nitko nije upozorio na dug i da mi prijeti isključenje. Da sam dobila obavijest, odmah bi podmirila dug. Da sam kojim slučajem teško bolesna i da mi život ovisi o aparatima, mogla sam umrijeti ” izjavila je Molvarec novinarima.

Loading...

Na koncu je morala platiti dodatnih 400 kuna za ponovno uključenje na mrežu.

“Moja mirovina iznosi 700 kuna i svaka lipa mi je važna. Sad sam bespotrebno ostala bez 400 kuna te sam dva dana bila bez struje”, ogorčeno je rekla.

U tvrtki ‘220V’ ističu da zahtjeve za privremenu obustavu u isporuci struje šalju prema zakonskim propisima onim klijentima koji imaju dugovanje i kojima je bila poslana opomena.

“Upotrebljavamo i mjere koje nisu predviđene zakonom, a to je zvanje klijenata i slanje SMS poruka te smo otvoreni za mogućnost otplatnog plana i mogućnost odustajanja od zahtjeva u slučaju socijalno ugroženih korisnika. U slučaju Terezije Molvarec poslane su tri opomene i imala je nepodmireno dugovanje za tri mjeseca. Nažalost, na opomene i pozive nije odgovarala pa smatramo da je sve sukladno propisima”, rekao je Marko Lalić, direktor tvrtke ‘220V’ za Jutarnji list.

Ako želite pomoći baki Tereziji, ovo je broj žiro računa:

Terezija Molvarec, Ferdinandovac

IBAN: HR2523900013290418871 (Hrvatska poštanska banka)