Procurila imena poznatih SDP-ovaca koji su poskrivećki dolazili i odavali poteze Matića i Milanovića

0
7669

Punih 500 dana dio hrvatskih branitelja prosvjedom na Savskoj ulici ispred Ministarstva branitelja, prosvjedom je izražavalo svoje nezadovoljstvo.

Prosvjed koji je započeo kao prosvjed ratnih vojnih invalida nezadovoljnih svojim statusom, vrlo brzo se prometnuo u opći braniteljski prosvjed čiji je cilj bio ostavka tadašnjeg ministra branitelja – Predraga Matića.

Loading...

Neki su dolazili javno

Ovaj prosvjed pokazao se idealnom platformom za pohod političara kojima je uoči izbora svaka potpora značila puno. Tako su učestale posjete HDZ-ovaca postale uobičajena pojava, a šator nije zaobišla ni Kolinda Grabar – Kitarović. Iako je ovaj prosvjed nakon određenog vremena marginaliziran i sveden na samo nekoliko branitelja koji su “čuvali” šator, gramzivi političari su sa svojim obilascima bili uporni.

Ipak, dvije godine nakon prosvjeda, doznajemo kako HDZ-ovci nisu jedini koji su svojim posjetama šatoru pokušali iskamčiti glas, osigurati poziciju ili na bilo koji način “omastiti brk”. Nerijetko su, najčešće pod okriljem sumraka i u tajnosti, potporu prosvjednika tražili i pojedini članovi SDP-a.

A neki tajno…

Branitelju koji je veći dio vremena proveo u Savskoj, istupanje Zdravka Ronka iz SDP-a uopće nije iznenađenje:

“Dolazio je na sastanke sa Glogoškim i Klemmom. Odavao im je poteze koje će povući Milanović i Matić, pa me ne čudi ni ovo njegovo davanje potpore HDZ-u. Već tada mi je bilo jasno da će Ronko kad tad ‘ zaigrati za suparnički tim. Ako je još prije dvije godine svojim kolegama radio iza leđa, drugo nije niti za očekivati”, kazuje za Dnevno hrvatski branitelj koji je više nego dobro upućen u tadašnje prilike.

“Franko Vidović, također. On, doduše, nije dolazio u sam šator nego je vođe prosvjeda čekao u kafiću preko puta. On je, naime, pretendirao na mjesto ministra hrvatskih branitelja i svakako je, na svoj način, sudjelovao u rušenju Matića”.