Pomozimo hrabroj Sari i njezinoj obitelji!

0
535
Glas Slavonije

Sara Popović je 21-godišnjakinja iz Dalja koja nakon dva moždana udara mora na operaciju u Zagreb.

Na operaciju bi trebala 30. siječnja u KBC-u Sestre milosrdnice. Uz svoju bolesnu kćer htjela bi biti njezina majka Biljana Vojtek, ali za to im je potrebno 2000 kuna, što je za obitelj nedostižan iznos.

Loading...

Sara je 2016. godine preboljela dva moždana udara, nakon kojih je imala operacije u zagrebačkom KBC-u. U planu je i treća operacija, embolizacija. Ali, blokirani računi obitelji razlog su zbog kojih Sarina obitelj ne može u miru dočekati ovaj dan, prenosi Glas Slavonije.

“Prvi je moždani udar Sara dobila u siječnju, a drugi u srpnju 2016. godine, i to zbog arterovenske malformacije, nečeg sličnog aneurizmi. Puknuće je bilo veliko i prvi je put bila u komi četiri dana, a drugi put osam. Kao posljedicu dobila je sepsu, meningitis, čak i hidrocefalus. Uz sve to snašao ju je i dekubitus, i to na glavi, što se vrlo rijetko događa. Nakon druge kome ja je, kao majka, nisam mogla prepoznati i prognoze su bile jako teške, pa se i sad ondje čude što je uopće živa. Nakon operacije dobila je i apces u mozgu, pa su joj tri puta obavljali čišćenje u mozgu, a u rujnu prošle godine na embolizaciji otkrili su još jednu kritičnu žilu pa su se liječnici složili da će opet obaviti taj zahvat. Inače, kao posljedica ostao je problem kratkoročnog pamćenja, lijevom rukom ne može ništa, no hvala Bogu, izvukla se iz invalidskih kolica i hoda s pomoću štapa”, ispričala je Sarina majka.

Dva prethodna boravka u Zagrebu bila su vrlo skupa za Sarinu obitelj. Biljana je nezaposlena, dok njezin suprug ne zarađuje dovoljno kako bi Biljana mogla biti uz Saru za vrijeme oporavka.

“Meni ne treba više od jedne sobice. U Jadranskoj ulici u Zagrebu suprug i ja iznajmili smo sobicu i prvi put, kad smo ondje boravili dva tjedna. Bilo je dosta teško, no pomogla nam je Općina Erdut iznosom od 5000 kuna. Sada, ako ne prikupimo 2000 kuna do kraja ovog mjeseca, upitno je hoće li Sara moći na zahvat, jer nemamo novca ni za put”, kaže Biljana.

Napominje kako će im troškovi biti priznati od strane HZZO-a, ali tek naknadno. Također, troškovi će pokriti samo karte za vlak, a zbog Sarina stanja obitelj će do Zagreba automobilom, što je mnogo skuplja varijanta.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći, to možete učiniti uplatom na njezin račun u Addiko Bank na IBAN HR5225000093206251092.