Oglasila se Rusija: Većinu zapadnih raketa srušila je sirijska protuzračna obrana

1
466
screenshot

Rusko ministarstvo obrane navodi da nije pogođena nijedna ruska zračna ili pomorska baza u Siriji

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u subotu da je sirijska protuzračna obrana presrela većinu zapadnih raketa ispaljenih na Siriju, prenosi TASS, a ruski vojni izvori navode da tijekom zračnih udara američkih, britanskih i francuskih snaga nisu gađane ruske snage raspoređene u Siriji.

Rusija, saveznica sirijskog predsjednika Bašara al Asada, odgovorila je ljutito na napade i predsjednik ruskog vanjskopolitičkog parlamentarnog odbora poručio je da je vrlo vjerojatno razlog napada pokušaj ometanja misije Organizacije za zabranu kemijskog oružja koja je trebala istražiti zapadne navode o korištenju kemijskog oružja u Dumi.

Loading...

Prema novinskoj agenciji Interfax rusko je ministarstvo obrane objavilo da je Sirija presrela većinu zapadnih raketa ruskom vojnom tehnologijom uključujući raketni sustav Buk.

Ministarstvo obrane navodi da nije pogođena nijedna ruska zračna ili pomorska baza u Siriji. “Nijedna od krstarećih raketa SAD-a i njegovih saveznika nije ušla u područje odgovornosti ruskih zračnih snaga u Tartusu i Hmeimimu”, navodi ministarstvo obrane.

U međuvremenu Siriju podržale su Turska, Kanada, Izrael i Australija poručivši da su opravdani jer onemogućavaju sirijski režim u korištenju kemijskog oružja dok ih je Iran osudio.

Također AFP javlja da su Sirijci izašli na trg Umayyad u Damasku. Mašu zastavama i fotografijama predsjednika Bashara al-Assada, kako bi osudili napad koji su SAD, Francuska i Velika Britanija izveli protiv sirijskog režima.

  • Zlatko Ljubic

    Lazu ko srbi!!!