Na Youtubeu osvanuo video kako bi izgledala NOVA JUGOSLAVIJA!

0
576
Snimka zaslona

Joseph Pisenti, američki autor i osnivač RealLifeLorea na Youtubeu je objavio video u kojem je analizirao mogućnost ponovnog ujedinjenja država koje su nekada činile Jugoslaviju i ekonomskim posljedicama koje bi nova Jugoslavija proizvela, prenosi N1 BiH.

Pojasnio je povijesni okvir države koja ne postoji od kraja prošlog stoljeća i da je Jugoslaviju činilo šest ili sedam zemalja, ovisno i iz kojeg kuta gledate.

Loading...

”Govoreći hipotetski, kako bi Jugoslavija izgledala danas: Imala bi 21.412.000 stanovnika, bila je osma država u Europi prema broju stanovnika, iza Poljske i ispred Rumunjske”, navodi autor uz podsjećanje da je Jugoslavija 1991. godine imala više od 23 milijuna stanovnika.

Pisenti u ovom videu navodi i da su Slovenija i Hrvatska članice Europske unije dok ostale zemlje, bivše članice Jugoslavije, to još uvijek nisu.

Ekonomija ”ujedinjenje Jugoslavije” bila bi 53. na svijetu, iza Češke Republike, a ispred Rumunjske. 35 posto stanovnika takve zemlje činili bi Srbi, Hrvati 20 posto dok bi 11 posto stanovništva činili Albanci.

Kako se ovaj Amerikanac ”zaigrao u svojoj mašti” možete vidjeti u videu.