Milijan Brkić u aferi s elitnom prostitucijom: Donosimo ‘najvruća’ imena

0
1883
screenshot

Milijanu Brkiću, ovih dana mora da nije dobro.

Tekst, praćen dokumentima koje je objavio tjednik Nacional u vrlo neugodnu situaciju dovode drugog čovjeka HDZ-a Milijana Brkića, koji je navodno odavao policijske tajne i ometao istragu u aferi razbijanja lanca elitne prostitucije u Zagrebu 2011.godine. prijavu i kompletnu istragu potaknuo je poznati zagrebački poduzetnik, koji je policijskim službenicima prijavio sumnju da je njegova nekadašnja supruga koja je u to vrijeme bila estradna zvijezda postala žrtva svodnika i dobro uhodanog biznisa koji vodi niz umreženih osoba.

Nacional podsjeća kako je propala opsežna policijska akcija mašući dokumentima iz kojih se iščitati može da su neki od glavnih aktera u iskazima jasno navodili Brkićevo ime, a on im je navodno otkrio putem posrednika da su pod policijskom prismotrom. Podsjetimo, Brkić je u to vrijeme bio zamjenik glavnog ravnatelja policije te je okončavao aktivno djelovanje u MUP-u kako bi se počeo baviti politikom. Prema pisanju ovog političkog tjednika na uvid su dobili stotinjak stranica dosjea među kojima su i zapisnici sa saslušanja osumnjičenih osoba i svjedoka u aferi s elitnom prostitucijom.

Kao što se od ranije znade glavni osumnjičeni u toj je priči bio maser Nebojša Perunović Pančo te Sara Sikirić. Pančo je imao salon za masažu u zagrebačkom Domu sportova, kojega su posjećivali brojni poznati klijenti, a on je to iskoristio kako bi stvorio unosan biznis povezujući utjecajne osobe s javne scene s djevojkama željnima lagodnog života. Sara Sikirić u to je vrijeme angažirala Jandranku Sloković, a Pančov odvjetnik Draško Soć tvrdio je kako će svjedoci na sudu vjerovatno biti brojni ministri, gradonačelnici i osobe poznate sa javne scene te je stoga traženo zatvaranje sudskog procesa za javnost. Slučaj je međutim završio vrlo promptno, a Perunović je dobio pet godina uvjetno te oduzimanje sto tisuća kuna.

Sara Sikirić dobla je dvije godine uvjetno, a oduzeto joj je 25.500 kuna. Sikirić je u svojem iskazu navela da je od stanovitog N.S. saznala da je pod prismotrom policije, a on joj je pak otkrio kako ga je na to upozorio Brkić. Koncem srpnja 2011.godine, konkretnije 25.srpnja policijski istražitelji pokrenuli su istragu o tome slučaju, a u dokumentu stoji kako je tijekom te kriminalističke obrade obavljen obavijesni razgovor sa Sarom Sikirić i nizom drugih sugorovnika temeljem informacija da se nad Sarom Sikirić i drugima provode posebni izvisi. U obavijesnim razgovorima došlo se do spoznaje da je Brkićem zamjenik u vrijeme dok je ovaj bio Glavni ravnatelj policije neimenovanom N.S: dostavio podatke o provedbi izvida protiv Sare Sikirić i M.T.K.  Dokument nazvan ‘Predmet: Kompromitacija posebnih izvida’ potpisuje Božo Barbarić, bivši načelnik Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Dokument se zatim dostavlja ondašnjem načelniku Uprave kriminalističke policije Vladimiru Bijeliću, a slučaj je navodno zataškan. Priča je navodno otpočela u jednoj zagrebačkoj konobi, u lipnju te sporne 2011.godine, a tijekom večeri Sara je navodbo dobila poruku od NS-a da napusti konobu. Nedugo potom dobila je poruku i da se pazi te da promijeni broj, a Sikirić se potom našla s dotičnim na Hipodromu, u njegovom automobili gdje je i saznala za policijsku akciju. O podvođenju starleta brujali su svi hrvatski mediji nakon procesa s Pančom i Sarom Sikirić. Prema pisanju medija među dokazima su se našli popisi gostiju iz niza kako zagrebačkih, tako i jadranskih hotela radi čega su svoj iskaz o zalascima na te lokacije davali razni sportaši HDZ-a.

Neke od prokazanih starleta svoju ulogu u toj priči kasnije su negirale, Maja Morales i Isabella Kim Popović nisu željele biti djelom te priče dok je u dijelu medija Simona Šajn svoje grijehe oprala. Govorilo se tada i o basnoslovnim iznosima od 500 do 3500 eura ovisno o angažmanu te dužini susreta, ali i mjestu istoga. Razne dame družile su se s moćnicima po luksuznim vilama za odmor, ali i po jahtama.

Govorio je da za njega rade Simona Gotovac, Maja Morales, Tina Katanić, Aleksandra Grdić (koja mu se navodno nije javljala), Alica i Ivona. Marika mi je rekla će nas Nebojša spojiti sa dobrostojećim prijateljima. Par dana kasnije Marika me upoznala na Trešnjevci sa čovjekom po imenu Zoran. Ubrzo je došao i Dubrovčanin na seks u Westin od 600 eura. Na neke susrete sam odlazila sama, a ponekad i s drugim djevojkama koje znam po imenima Izabela Popović, Larisa Svjetličić, Jasmina iz Sarajeva koja živi s Marikom u stanu. Preko Panča otišla sam s Larisom u Opatiju u hotel Adriatik. Svaka je dobila po 600 eura, a Panchi smo dale 800 kuna – dio je navodnog Sarina iskaza kojega su prenosili mediji, a  u kojem objašnjava da je Nebojšine prijatelje u pet mjeseci opslužila desetak puta i po ‘rundi’ dobivala od 2000 do 4000 kuna, a Panchi je odlazilo i do 30 posto zarade. Uz to samozatajna Sara progovorila je i o sličnim aktivnostima na jahti Hope u trogirskoj marini.

-Dočekali su nas Danko, Hrvoje … Za seks s njima trojicom Martina i ja smo dobile 2000 eura. Mjesec dana poslije na poziv Čope i prijatelja otišle smo opet na njegovu jahtu ali u marinu u Kaštel Gomilicu. Za četiri dana svaka je dobila po 3500 eura- pričala je Sara svojedobno. Njezin iskaz svi su međutim demantirali, a iz ove priče osporavanjem navoda izvlačio se i Kerum tvrdeći da s time nema nikakve veze. S ovim akterima ili bez njih, nemoguće je osporiti da elitna prostitucija u Hrvatskoj itekako cvijeta.