Maneken Blažeković prije imenovanja pljuvao po HDZ-u i Plenkoviću, a sada skrivećki briše postove

0
594
Marko Lukunic/PIXSELL

HNS-ovac Boris Blažeković od 15. ožujka trebao bi stupiti na dužnost hrvatskog generalnog konzula u New Yorku. To imenovanje je izazvalo niz opravdanih kritika u javnosti, posebice stručnoj, jer je na tu zahtjevnu poziciju u važnu zemlju poput SAD-a upućena osoba bez ikakvih stručnih kvalifikacija i iskustva.

Dakle, iako nema stručne kvalifikacije niti iskustva za tu poziciju, jer je završio srednju školu i bavio se manekenstvom prije ulaska u politiku, Blažeković je izjavio kako su oni koji su ga predložili ‘očito smatrali da je kompetentan za tu funkciju’. A predložila ga je Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem.

Loading...

Upravo taj koji ga je imenovao kompetentnim za funkciju, bio je meta Blažekovićevih objava na društvenim mrežama u svibnju prošle godine. Kako su napisali na portalu Direktno i izvukli objave Blažekovića, premijera Plenkovića, novi hrvatski generalni konzul u New Yorku nazvao je amaterom te tražio da da ostavku.

Sada kada je i sam, kao potpuni amater dobio mjesto generalnog konzula i to ni manje ni više nego u New Yorku ta se objava više ne može pronaći na njegovu Facebook profilu.

Kao svoju kvalifikaciju za mjesto generalnog konzula koje je tek nešto manje plaćeno od veleposlaničkog, Blažeković je naveo da je bio voditelj saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a te da je nekoliko godina živio u Parizu i Milanu. Valjda je time želio reći da je vidio svijeta, no pitanje je koliko će mu to pomoći u složenim konzularnim poslovima gdje pravo i ekonomija vode glavnu riječ.

Svojevremeno je napisao da ga zanima gdje HDZ-ovi i MOST-ovi ministri nabavljaju buniku. Očito je dobro iskoristio ‘opijenost’ prvih jer mu se dobro  ‘posrećilo’.

Blažeković je pokazao i kako je duhovit, ali na tuđi račun. Za nevolju, baš na Plenkovićev i na račun predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

No, ni to nije sve. Udario je on i jače. Prozvao je HDZ i Plenkovića za sijanje mržnje i netrpeljivosti.

Direktno.hr