Maks Frljiću: ‘Zvizda ti materina, ti bi nas satarom, a ne satirom’

1
451
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski branitelj Mario Maks Slaviček, osvrnuo se na posljednju predstavu Olivera Frljića, kao i na izjavu Vlahe Orepića, te odlučio i on biti “satiričan”:

Iznosim svoj osvrt na događaje vezane za Olivera Frljića i njegovu predstavu kao i izjavu Vlahe Orepića. U oba se slučaja diskreditiraju vrijednosti za koje smo ginuli i za koje smo ranjavani pa stoga eto ovim putem uzvraćam narečenima na njihove objede i insinuacije kontra mjerom, mišlju, riječju djelom i satiričnim perom. A Vi sami prosudite čije je pero iskrenije, čija je riječ istinitija, misao čišća a djela cjenjenija…

Loading...

Satiru nas satarom

Davno sam napisao kako nas satiru satirom, a najradije bi nas satrali satarom kad bi im se ukazala prilika, dade se isčitati iz svega u medijima i politici. I stoga eto na njihovu satiru odgovaram svojim satiričnim opisom i komentarom ovoga Frljićevog „kulturnog“ događaja. To Vam tako biva, ono otprilike kao kad kod nas u Slavoniji svinjar spremi napoj, okupi i u gater dovede svoju svinjčad, kako bi ih prebrojao, procjenio, napojio napojem i njima manipulirao… Upravo je to isto odradio sam Oliver Frljić sa svima onima koje okupio u svoj “umjetnički gater” i koji su mu pljeskali i pljeskom zahvaljivali na napoju koji im je dao…. Svaka svinja rado ide na napoj svog svinjara rekle bi naše stare šokice. Pa tako i ova “intelektualno-politička” svinjska elita trčeći ide, napojiti se „intelektualnog“ napoja svoga svinjara i duhovnog gurua Olivera Frljića… On i njemu slični koji ga uzvisuju ništa su drugo doli krmad koju… No za svinje se zna kako su vrlo inteligentne i pametne što je Frljić smetnuo s uma jer baš kao i njegovi pobornici, štovatelji i promotori nisu svinjama po intelektu ni do papaka. A ima takvih još recimo…

Vidi ti naknadne pameti druga oficira Orepića, kaže citiram: “Branitelje se treba poštivati i uvažavati, ali ja ne mogu jesti šniclu, a da građanin koji za tu šniclu radi – nema ni za toć”.

A što je s Vama “visokim” političkim dužnosnicima, zastupnicima koji primate i koštate državu više nego branitelji? Koji jedete u saborskom restoranu debele šnicle za male novce dok narod kopa po kantama? Neki drugi su poput Vas druže Orepiću na vrijeme promijenili odoru i pobjegli iz JNA u HV kako bi se uhljebili, no nisu se odrekli zvijezde i njenih ideala. Jeste li se Vi odrekli? Što drugo kazati svima takvima nego zvizda im materina konvertitska i “vjerodostojna”.

Eto kad se Vi prvi odreknete svojih političkih sinekura,besplatnih prijevoza, obroka, cipelarina, odjelarina, dnevnica, pristanete na saborsku plaću u visini prosječnog osobnog dohotka u RH onda ćete biti mjerodavni kritizirati primanja stradalnika domovinskog obrambenog rata. Jer tek ćemo tada Vi i ja spadati u isti platni razred primanja… 5% više od prosjeka cenzusa RH, kolika je moja invalidska mirovina.

Neugodno o Orepiću

Uzgred molim “cijenjenog” gospodina-druga Orepića neka pobroji taksativno koja to prava, a koja kako on navodi prevelika prava imaju hrvatski branitelji? Zatim molim, neka pobroji prava iz zakona o hrvatskim braniteljima koja je sam konzumirao, ako jest. Očekujem odgovor gospodine Vlaho Orepić. Hvala

P.S Jako malo ostvarenih prava imaju hrvatski branitelji, Vi bi kao državni dužnosnik i saborski zastupnik to trebali znati. Zakonski zaslužena prava i zasluge imaju stradalnici Domovinskog obrambenog rata, dakle invalidi, poginuli, nestali i njihove obitelji. Nas 72 000 sveukupno invalida, udovica i nestalih. A što je s privilegijama još uvijek 16.980 partizana čije privilegije (tako piše u zakonu o njima) hrvatski narod plaća više od 70 godina? O tomu nemate prigovora?

Ako je netko i bio u odori HV-a, ne znači da se borio za Hrvatsku i Hrvate. Neki su se borili za sebe, a neki se nastavljaju boriti za ideale zvizde. Tek toliko Vi koji glasujete neka znate”

Mario Maks Slaviček

  • Ivan Hodak

    Bravo Mario, svaka ti je na mjestu.Dobro si ih nazvao krmčad,koja je pljeskala zvizdi. A ja im poručujem zvizda im materina, domoljubno izdajnička! Bog i jedina nam Hrvatska!!!!!!!!!!