Evo zašto je HNS žrtvovao važnog člana stručnog stožera!

0
768
hns.hr

Možemo tek nagađati je li Hrvatski nogometni savez žrtvovao pijuna za kraljicu, no povukao je potez kojim želi smiriti situaciju začetu nakon video uratka člana stručnog stožera reprezentacije Ognjena Vukojevića i igrača Domagoja Vide.

Njih dvojica su objavom na društvenim mrežama, a riječ je o podršci Ukrajini i njihovom bivšem klubu Dinamu iz Kijeva, uskovitlali strasti iz jednostavnog razloga. Rusija i Ukrajina su u latentnom sukobu gdje padaju i glave i naravno da se ovakav istup gleda pod povećalom, o čemu dotična dvojica uopće nisu razmišljali.

Loading...

FIFA ih je tek opomenula, no kako se priča razvukla s negativnim posljedicama po našu reprezentaciju Savez je odlučio malo poravnati stvari. I izbacio je Vukojevića iz reprezentacije, a Vidu ostavio.

Eh, zašto sad jednog ostavio, a drugo odbacio? Kao i sve na svijetu, tako se i ova krizna situacija u našim redovima rješavala pragmatički, sve kako bi ostavila najmanje posljedica. Vida nam treba na terenu, bez Vukojevića se valjda može, promatrač jednostavno može biti netko drugi, ta imamo ih nekoliko.

No, ipak, kao član stručnog stožera, dakle kao trener i autoritet Vukojević je trebao biti brana svakom iskakanju iz uobičajene rutine, kamoli dopustiti ili barem ne upozoriti podređenog mu, igrača, u konkretnom slučaju Domagoja Vidu. Sve kako to ne bi uradio…

U životu kojeg živimo “online” 24 sata na dan, u poplavi društvenih mreža svako malo iskaču i uratci igrača koji tako komuniciraju sa svojim navijačima – jednostavno nema cenzure. I opasnost od publiciranja neprimjerenog sadržaja je velika. Ostaje tek osobna odgovornost. Koju obojica nisu imala. A da su malo razmišljali – imali bi je.

Savez je donio odluku koja može biti apsurdna, ali se lako može objasniti pragmatikom. No, činjenica jest da nam ovo sve skupa nije trebalo. Niti Vukojeviću i Vidi, niti reprezentaciji, niti nama.

Kad se čine ovakve stvari u glavama onih koji ih čine, snimaju i objavljuju na društvenim mrežama, morali bi u glavi imati spoznaju kome bi to sve skupa moglo naštetiti. Ako našteti samo njima još i u redu, makar se o tome i može diskutirati. Ako našteti momčadi, suigračima, zemlji koju predstavljaju onda je to gadan promašaj. Tako nekako je i ispalo….