Svi mediji lagali u izvještajima s Thompsonovog koncerta!

0
339
Matija Habljak/PIXSELL

Koncert je prošao bez ikakvih incidenata, a iako se isticalo da su brojni građani hodali s ustaškim obilježjima, ni kamere HTV-a ni RTL-a nisu uspjele zabilježiti niti jednu osobu u neprikladnoj odjeći! Razlog tome: tamo ih nije ni bilo, no to nije spriječilo portale poput Indexa i Telegrama da vrište u svojim naslovima kako je uhićeno nekoliko građana zbog izvikivanja - 'Za dom spremni!

Iako smo putem vodećih medija u zemlji dobivali na kapaljku informacije kako je koncert Marka Perkovića Thompsona posjetilo oko 30 tisuća ljudi, naši su se reporteri uvjerili da je bila riječ o najmanje duplo većoj brojki.

Koncert je prošao bez ikakvih incidenata, a iako se isticalo da su brojni građani hodali s ustaškim obilježjima, ni kamere HTV-a ni RTL-a nisu uspjele zabilježiti niti jednu osobu u neprikladnoj odjeći! Razlog tome: tamo ih nije ni bilo, no to nije spriječilo portale poput Indexa i Telegrama da vrište u svojim naslovima kako je uhićeno nekoliko građana zbog izvikivanja, „Za dom spremni“. Prema našim informacijama, nitko nije uhićen u Slunju, niti je tamo bilo ikakvih incidenata, posebice ne izvikivanja ustaških pozdrava ili prisustva crnokošuljaša s ustaškim uniformama.

Loading...

Sama ideja mirnog i dostojanstvenog koncerta, koji je to svakako bio, morala je na neki način biti oblaćena u javnosti, a kako realno za tako nešto nije bilo razloga – onda su režimski mediji izvještavali o brojnim posjetiteljima koji su nosili majice HOS-a, legalne i legitimne skupine branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata. I doista, u Slunju je bio veliki broj mladih koji su upravo nosili majice HOS-a, kako bi pružili podršku uhićenim pripadnicima IX. bojne „Rafael Boban“ iz Splita, koji su u Kninu odvedeni u policijsku postaju jer su nosili službene odore svoje brigade. Svojevrsnu podršku pružio im je i Thompson, koji je koncert otvorio s pjesmom „Čavoglave“, iako mu to nije uobičajen repertoar, budući da s tom pjesmom najčešće – završava nastupe. I da – više od 60 tisuća ljudi je na prve stihove pjesme – „Za dom!“, uzviknulo – „Spremni!“

Policija je inače mahnito po gradu tražila izgrednike kojih – jednostavno nije bilo. Kako su nam rekli mještani Slunja, riječ je o policajcima dovedenima iz cijele Hrvatske, a primjetan je bio i veliki broj policijskih snaga srpske nacionalnosti, koji su s gađenjem i gnušanjem pratili događanja u samom središtu grada.

Iako su pokušavali isprovocirati posjetitelje, stopirajući prolaz do samog koncerta i zatvarajući prilaze prema gradu – ništa nije moglo omesti posjetitelje da dostojanstveno i mirno proslave 22. obljetnicu vojno-redarstvene akcije „Oluja“.

Kako je najavio i sam Thompson, ideja je svake godine u drugom gradu održati koncert u povodu „Oluje“, a posebno je naglasio kako je potpuna laž informacija, kako je za slunjski koncert dobio pozamašni honorar. Kako nam je objasnio, niti jedne godine za „Oluju“ nije pjevao za novac, pa neće ni od sada. Međutim, taj njegov demanti o honoraru, nije htio objaviti niti jedan medij u zemlji…