Todorićeva mala pobjeda za veliko slavlje!

0
847
Photo: Robert Anic/PIXSELL

I doista Todorić može trijumfirati.Pogotovu što je, samo dan ranije, njegova najveća protivnica ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić na pitanje novinara što misli o kaznenoj prijavi koju je on podigao protiv nje odgovorila protupitanjem:'Je'l mislite na lice s tjeralice'! A onda se to 'lice s tjeralice',elegantno, dan poslije, predalo britanskoj policiji i nakon ispitivanja, uz jamčevinu izišlo na slobodu, ali ne više kao lice s tjeralice. Za pretpostaviti je da će se njegovo izručenje itekako oduljiti, ako uopće do njega i dođe,pa je iluzorno očekivati da ćemo vlasnika Agrokora uskoro vidjeti u Hrvatskoj. I dok do tada građanin Ivica Todorić bezbrižno može uživati u slobodi, dotle je veliko pitanje što će se događati u političkoj areni Lijepe naše. Jer istina je voda jedna duboka.

Kada se Ivica Todorić u utorak 7. studenog, točno u 9:04 predao britanskoj policiji, koja ga je uhitila temeljem Europskog uhidbenog naloga, samo su naivni mogli pomisliti kako je Gazda konačno dolijao. Stoga je takvima, osmijeh i zadovoljstvo brzo splasnuo s lica kada se Todorić nakon višestanog ispitivanja vedar i čio pojavio pred mnogobrojnim znatiželjnim novinarima. Gazda je lijepo, kako to i priliči velikim gazdama, platio milijunsku jamčevinu i sa svojom presretnom suprugom Vesnom rekao novinarima: ‘Drago mi vas je vidjeti. Idem doma. Danas je ovo jedna mala pobjeda, ali zapravo velika. To puno znači’!
I doista to jeste mala pobjeda Ivice Todorića za njegovo veliko slavlje. Pogotovu što je, samo dan ranije, njegova najveća protivnica ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić na pitanje novinara što misli o kaznenoj prijavi koju je on podigao protiv nje odgovorila protupitanjem: ‘Je’l mislite na lice s tjeralice’! A onda se to ‘lice s tjeralice’, elegantno, dan poslije, predalo britanskoj policiji i nakon ispitivanja uz jamčevinu izašlo na slobodu, ali ne više kao lice s tjeralice.
Dakle, nakon svega sasvim je jasno da je Todorićeva dobrovoljna predaja britanskoj policiji taktički i vrlo promišljen potez. Sada je Todorićeva pozicija puno povoljnija s obzirom da se sam predao nego u slučaju da ga je policija pronašla i uhitila. Na ovaj način Todorić je ostavio dojam čovjeka koji surađuje s organima progona i da se nema namjeru skrivati. S druge pak strane, smatraju mediji, predajom je Todorić osigurao da će proces njegovog izručenja potrajati dulje nego što bi trajao u suprotnom slučaju – da ga je policija uhitila. I ono što je za Todorića najvažnije u ovom trenutku jeste činjenica da je iduće ročište zakazano tek za travanj 2018.godine!!!
Kakve li simbolike, točno na godišnjicu Ramljakova imenovanja Vladinim povjerenikom za Agrokor. A do tada, Todorić će još puno blogova otposlati prema Hrvatskoj, uostalom, i sam je najavio da će ga novinari ali i cjelokupna javnost uskoro puno čuti.
“Ja ću se od sada oglašavati”, najavio je, a na pitanje hoće li nastaviti pisati blog, rekao je da će se oglašavati i putem bloga, ali i da ima hrpu ponuda za nastupima na televiziji. Možda gazda Todorić zaradi i silne pare dajući ekskluzivne intervjue tko zna, ali ono što se zna jeste to da sigurno neće biti lako njegovim protivnicima u Hrvatskoj, prije svega Martini Dalić i Anti Ramljaku, protiv kojih je podigao kaznene prijave. Također, treba naglasiti
još jedan prilično važan podatak: Velika Britanija je prošle godine izručila tek oko 10 posto osoba za koje je zatraženo izručenje iz drugih zemalja. S obzirom na činjenicu da je Todorić nesumnjivo angažirao vrhunske pravne stručnjake, za očekivati je da će se njegovo izručenje itekako oduljiti, ako uopće do njega i dođe, pa je iluzorno očekivati da ćemo vlasnika Agrokora uskoro vidjeti u Hrvatskoj.
I dok do tada građanin Ivica Todorić bezbrižno može uživati u slobodi, dotle je veliko pitanje što će se događati u političkoj areni Lijepe naše. Jer istina je voda jedna duboka.