Šeks dobio po prstima pa hvali Plenkovića!

0
1899
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Grmojin napada na sebe Šeks je iskoristio kako bi u javnosti pokazao da politički tajnik Mosta tim optužbama želi naštetiti ugledu vlade premijera Andreja Plenkovića i na maliciozan, opsjenarski način Šeksa prikazati kao maga koji vuče konce, dok je Plenković njegova marioneta. Dakle, čini se, da je Šeks, ozbiljno shvatio Plenkovićevu ljutnju zbog Šeksovih prekomjernih istupa u javnosti pa je sada okrenuo ploču i počeo tvrditi da je Plenković odgovoran premijer te da ima povijesne zasluge u donošenju lex Agrokor.

To što je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja tjednima najavljivao, napokon se i dogodilo. Grmoja je, naime optužio savjetnika premijera Andreja Plenkovića Vladimira Šeksa da je 1994., kada je bio potpredsjednik Vlade, znao za dopise financijske policije i HNB-a u kojima su upozoravali na kreditne financijske malverzacije Agrokora i Zagrebačke banke. Šeks je na te Grmojine optužbe odgovorio žestoko naglasivši da on kao potpredsjednik vlade nije učinio nikakav propust.
‘Cilj Grmojinih optužbi jest naštetiti ugledu vlade premijera Andreja Plenkovića i na maliciozan, opsjenarski način mene prikazati kao maga koji vuče konce, dok je Plenković moja marioneta”, ocijenio je Šeks. Potom je rekao da s punom ljudskom i političkom odgovornošću tvrdi da je Andrej Plenković odgovoran premijer. On je donosio odluke na temelju Ustava i zakona.
‘Sve su to prenapuhane vrijednosti kojima je cilj umanjiti značaj i ulogu Andreja Plenkovića i njegove zasluge za doista povijesni zakon lex Agrokor”, kazao je Šeks na pitanje o tome što je po njegovom mišljenju cilj optužbi koje je iznio Grmoja. No, ono što na prvi pogled upada u oči jeste Šeksovo prenaglašeno isticanje Plenkovićevih povijesnih zasluga u povodu lex Agrokora.
Također, Šeksovo isticanje da je Plenković odgovoran premijer, te da to s punom ljudskom i političkom odgovornošću tvrdi, dolazi u trenutku kada su mediji počeli špekulirati da bi premijer Andrej Plenković zbog učestalih intervjua njegova posebnog savjetnika, mogao smijeniti Šeksa. Naime spomenutim istupima, a posebno nedavnim intervjuom u Globusu Šeks je izazvao brojne kontroverze u javnosti, a pogotovo, po pisanju medija, veliku ljutnju premijera Plenkovića koji smatra da mu ovaj potkopava autoritet u stranci i u Vladi, a konkretan povod, navodno je Šeksova ideja da se zastupnicima nacionalnih manjina onemogući odlučivanje o Vladi, opozivima i državnom proračunu. Time je Šeks, kako smo i mi pisali, izravno udario na Pupovčev SDSS od čijih ruku i zavisi sadašnja parlamentarna većina i opstanak Vlade.
Nadalje, mediji su pisali, da se  premijerova ljutnja temelji i na sve učestalijim Šeksovim izletima u javnost, po kojima ispade da je on zapravo Plenkovićev alter ego, te da je on kreator iz sjene nekih ključnih premijerovih poteza. Primjerice, Šeks se nedavno hvalio da je on, de facto, nagovorio Plenkvića da raskine koaliciju s Mostom i ide u savez s HNS-om, a kada je tadašnji i najvjerojatniji budući predsjednik te stranke s potporom javnosti od jedan posto, Ivan Vrdoljak podnio ostavku, opet je Šeks bio taj koji je spasio koaliciju a tako i opstanak Plenkovića i HDZ-a na vlasti.
Dakako, da su ta medijska upozorenja da je premijer ljut na svojeg najmoćnijeg savjetnika ostavila traga na Šeksu, koji je nakon Grmojinog napada iskoristio prigodu za reći da je cilj takvih optužbi političkog tajnika Mosta umanjiti značaj i ulogu Andreja Plenkovića i njegove zasluge za doista povijesni zakon lex Agrokor, kao i još jedan pokušaj da se ‘našteti ugledu vlade premijera Andreja Plenkovića i na maliciozan, opsjenarski način mene prikazati kao maga koji vuče konce, dok je Plenković moja marioneta”, ocijenio je Šeks.
Nakon svega, stječe se dojam da je Šeks dobio žuti karton, odnosno po prstima od premijera, pa je sada počeo hvaliti Plenkovića kao odgovornog političara koji ima povijesne zasluge u donošenju lex Agrokor.