Sanader plaćao Thompsonu da ne pjeva, a Plenković mu ne želi platiti da pjeva!

0
668
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL,

Plenković nastavlja tamo gdje je Sanader stao - ušutkati domoljubnu ikonu Marka Perkovića Thompsona. Samo što je bivši premijer Thompsonovu šutnju, to jest ne pjevanje za HSP, morao debelo platiti, a danas Plenković ne želi platiti Thompsonu niti da zapjeva na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu 5. kolovoza.

Svojedobno je bivši premijer Ivo Sanader plaćao Marku Perkoviću Thomsonu da ne pjeva i ne nastupa na predizbornim skupovima tadašnjeg HSP-a stotinama tisuća eura, bar tako tvrdi bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, a danas aktualni premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković, po pisanju nekih medija, ne želi platiti popularnom pjevaču da pjeva na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu 5. kolovoza ove godine. Tako po pisanju Nacionala vlada počinje trasirati put prema marginalizaciji desničarske ikone i takvu sliku Hrvatske želi afirmirati uvođenjem novog protokola na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu.
‘Da je premijer to htio i da je vrh Vlade poslao takvu diskretnu poruku, pronašlo bi se novca za financiranje koncerta Marka Perkovića Thompsona na kninskom stadionu.” To je spomenutom tjedniku izjavio visoki politički izvor blizak Plenkoviću.
“Ništa tu nije slučajno. Itekako se vodi računa o tome kakva će se slika poslati u javnost i domove hrvatskih građana putem nacionalnih televizija. A kamere nacionalnih televizija i ove će godine pratiti službena obilježavanja obljetnice Oluje na kninskoj tvrđavi, a potom i u Kninu, gdje će u večernjim satima koncert održati Prljavo kazalište‘, ističe spomenuti izvor.
Tako Plenković samo nastavlja tamo gdje je Sanader stao – ušutkati desničarsku ikonu  Marka Perkovića Thompsona. Samo što je bivši premijer Thompsonovu šutnju, to jest ne pjevanje za HSP, morao debelo platiti, a danas Plenković ne želi platiti Thompsonu da zapjeva na stadionu u Kninu.
A sam Marko Perković Thompson u razgovoru za N1 televiziju je potvrdio da ove godine za Dan pobjede neće pjevati u Kninu ‘zato što ga nitko nije zvao’ i ustvrdio da će nastupiti  u Slunju i da za taj koncert neće dobiti ni kune. I što preostaje Thompsonu i njegovim brojnim pristalicama nego da u Slunju u glas zapjevaju: ‘E, moj narode, od vremena još od Krista, nova lica, scena ista, vražje sile se trude, da nas ne bude’!