Prozivati Sauchu, najpoštenijeg Plenkovićevog suradnika, nemoralno je i nepošteno!

0
1359
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Otkuda pravo Bernardiću i Beljaku da u Saboru napadaju jednog visoko moralnog i poštenog političara, a uz to i najvažnijeg suradnika premijera Plenkovića. Pa zar bi naš premijer pristao surađivati sa Sauchom, da je istina sve ono što su za saborskom govornicom izgovorili Bernardić i Beljak. Oni su danas pokazali da im ništa nije jasno pa su upravo stoga napali nedužna čovjeka i najmoralnijeg Plenkovićeva suradnika. I ne samo najmoralnijeg nego i najvažnijeg, jer čovjek svojim glasom održava HDZ-ovu saborsku većinu i stabilnost aktiualne vlasti.

Danas se u Hrvatskom saboru u kojem se raspravlja o SDP-ovoj inicijativi za izglasavanja nepovjerenja Vladi zbog slučaja Agrokor, dogodio istinsku skandal. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i čelnik HSS-a Krešo Beljak žestoko su napali najbližeg suradnika bivšeg SDP-ova premijera Zorana Milanović, a danas najvažnijeg Plenkovićeva suradnika Tomislava Sauchu, koji svojim glasom održava HDZ-ovu saborsku većinu.
Bernardić je u kontekstu rasprave o lex Agrokoru spomenuo i Plenkovićeva spasitelja Tomislava Sauchu.
‘Izdali ste Most, uzeli nove ortake, Vrdoljaka, Sauchu. Priče o vašoj većini su priče za malu djecu. Svima je u Hrvatskoj jasno da je ova većina trgovačka većina koja je nastala krađom glasova birača. Ovdje se jasno se vidi politička korupcija. Vrdoljak se sam ukrcao na ‘Titanik vladu’ kako ju je sam prozvao i pokušao spasiti većinu’, rekao je Bernardić što je  silno uvrijedilo njegovo veličanstvo Tomislava Sauchu. On je egzaltirano odgovorio Bernardiću sljedeće:’ Vi dobro znate zašto sam ja onda glasao, pričali smo tada u vašem uredu. Velika ste truba, ne morate ići na izbore, ja ću vam to reći. Tu vašu foru s ortacima kopirate, stalno nekog kopirate’, u glazbenom stilu, s obzirom da je spominjao trubu, odgovorio je gospodin Saucha.
Na tu Sauchinu reakciju prvi se za repliku javio čelnik HSS-a Krešo Beljak: ‘Gospodine Plenkoviću, zar vam nije neugodno da vam jedan Saucha drži većinu’?
No, Plenkovićev najvažniji suradnik Saucha nije sjedio prekriženih ruku nego je odmah odbrusio Beljaku. ‘Neki dan ste razgovarali sa mnom ne bi li pretrčao na vašu stranu. Kad sam pitao s kim ćete raditi većinu, rekli ste ‘pa možda ne s Bernardićem’. Vidi se koliko imate povjerenja. Ma hajd’, revoltiran je odgovorio Beljaku Saucha.
‘Čovjek koji nema veze s politikom, koji je prodao svoju stranku za slobodu, da ste imali  muda, stali bi pred govornicu i rekli da vas se hapsi’, odgovorio je Beljak Sauchi, i stavio točku na ‘i’ na ovu raspravu.
Nakon svega postavlja se pitanje otkuda pravo Bernardiću i Beljaku da u Saboru napadaju jednog visoko moralnog i poštenog političara, a uz to i najvažnijeg suradnika premijera Plenkovića. Pa zar bi naš premijer pristao surađivati sa Sauchom, da je istina sve ono što su za saborskom govornicom govorili Bernardić i Beljak.
Oni su danas pokazali da im ništa nije jasno pa su upravo stoga napali nedužna čovjeka i najpoštenijeg Plenkovićeva suradnika. I ne samo najpoštenijeg nego i najvažnijeg, jer čovjek svojim glasom održava HDZ-ovu saborsku većinu i stabilnost aktualne vlasti.