Privid je da su Predsjednica Republike i premijer zakopali ratne sekire!

0
497
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Insajderi tvrde, da su odnosi na relaciji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića trajno narušeni, pa se ovaj privid o smirivanju tenzija može nazvati samo kao zatišje pred buru. Zapravo, u ovoj situaciji, Plenkovću je više stalo do smirivanja tenzija, jer se već na njegovim plećima nagomilalo toliko problema koji bi nakon turističke sezone mogli kulminirati, a u toj situaciji rat s Predsjednicom mu nikako ne bi pogodovao. No, s druge pak strane predsjednici Kolindi odgovara svaki sukob s aktualnim premijerom, kako bi dokazala svoju prisutnost na političkoj sceni jer se predsjednički izbori primiču, a njezina najveća glasačka mašinerija dolazi upravo iz onog dijela HDZ-a koji ne simpatiziraju Plenkovića i koji bi rado Grabar Kitarović vidjeli na njegovu mjestu u stranci.

Mediji su objavili da su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković tjedan završili razgovorom nakon što nisu komunicirali otkad je u prošli ponedjeljak u Dalmaciji planuo požar koji je stigao na prag Splita. Zamislite samo da dva čelna čovjeka u državi ne komuniciraju u situaciji kada veliki požar prijeti spaliti dobar dio Dalmacije i grad Split. Nezamislivo u svakoj drugoj europskoj zemlji ali samo u Lijepoj našoj je to moguće. Stoga i ne čudi da sada na relaciji Pantovčaka i Banskih dvora, na neki način žele smiriti tenzije, pa izvori bliski Plenkoviću poručuju da je nakon razgovora sve u redu i da je sve manje dramatično nego što se čini.
Isti izvori, i odnose Plenkovića i Kolinde Grabar-Kitarović kao i slučaj ministra Damira Krstičevića žele prikazati u znatno manje dramatičnim nego se to moglo iščitati iz medijskih izvješća. No, insajderi tvrde, da je to samo privid, te da su odnosi na relaciji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića trajno narušeni, pa se ovaj privid o smirivanju tenzija može nazvati samo kao zatišje pred buru. Zapravo, u ovoj situaciji, Plenkoviću je više stalo do smirivanja tenzija, jer se već na njegovim plećima nagomilalo toliko problema koji bi nakon turističke sezone mogli kulminirati, a u toj situaciji rat s Predsjednicom mu nikako ne bi pogodovao. No, s druge pak strane predsjednici Kolindi odgovara svaki sukob s aktualnim premijerom, kako bi dokazala svoju prisutnost na političkoj sceni jer se predsjednički izbori primiču, a njezina najveća glasačka mašinerija dolazi upravo iz onog dijela HDZ-a koji ne simpatiziraju Plenkovića i koji bi rado Grabar Kitarović vidjeli na njegovu mjestu u stranci.
Dakle, ovo zatišje pred buru neće dugo trajati a kraj turističke sezone će donijeti nova zaoštravanja na relaciji Pantovčaka i Banskih dvora. Dakle, novi obračuni i prepucavanja dvoje ključnih ljudi u državi tek slijede.