Plenkoviću ne može pomoći ni kićenje zlatnom medaljom Barakuda!

0
441
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Sigurno je subotnja zlatna noć u Budimpešti, kada su naše Barakude postali prvaci svijeta u vaterpolu, došla kao pravi melem na ranu našemu premijeru i njegovim suradnicima. Tako su i Plenkoviću i njegovim najbližim suradnicima u Vladi zlatne Barakude omogućile da se bar na tren ogrebu o njihovu slavu, odnosno da njihovim zlatnim medaljama bar za trenutak prekriju sav jad i bijedu naše visoke politike koja je došla do punog izražaja u nedavnim požarima koji su divljali Dalmacijom i Splitom. Stoga bi Plenkloviću i njegovim suradnicima bilo korisno, kada se već slikaju s Barakudama, da malo poslušaju priču - put do uspjeha - našeg zlatnog izbornika Ivice Tucaka i njegovih zlatnih igrača.

Finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u vaterpolu između Hrvatske i Mađarske na tribinama je oduševljeno pratio i hrvatski premijer Andrej Plenković. Kako su ranije objavili iz Vlade, s premijerom su u Budimpeštu otputovali i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić. Na sreću ovaj put nigdje nije gorilo u Hrvatskoj, kao što je gorila Dalmacija i Split, u vrijeme odigravanja finalnog meču u Wimbledonu između našega Marina Čilića i Rogera Federera, pa su naši vodeći političari mogli uživati u fenomenalnoj igri i blistavoj pobijedi Barakuda. Svoje oduševljenje nije mogao skriti ni premijer Plenković koji je čestitao igračima, izborniku i cijelom savezu.
‘Ovo je sjajan rezultat. Ovo je još jedna potvrda kako je hrvatski vaterpolo godinama u svjetskom vrhu. Nakon 10 godina osvojili su još jedno zlato u predivnom ambijentu tradicionalnog središta mađarskog vaterpola. Mislim da ni igrači sami nisu sanjali onakvu prvu četvrtinu. Mogu biti presretni i s onakvom sjajnom utakmicom u polufinalu protiv Srbije u kojoj su pokazali odlučnost do posljednjeg trena’, rekao je Plenković nakon finala u Budimpešti.
Tako su premijeru Plenkoviću i njegovim najbližim suradnicima u Vladi zlatne Barakude omogućile da se bar na tren ogrebu o njihovu slavu, odnosno da njihovim zlatnim medaljama bar za trenutak prekriju sav jad i bijedu naše visoke politike koja je došla do punog izražaja upravo u spomenutim nedavnim požarima koji su divljali Dalmacijom i Splitom. I umjesto da ta elementarna nepogoda ujedini naš državni vrh, ona ih je još više razjedinila. I ne samo to. Taj kobni požar je pokazao kako se naši čelni ljudi, a tu se prije svega misli na premijera Plenkovića, ne znaju nositi s kriznim situacijama, jedino što znaju je frizirati stanje u zemlji, i pokušati se i u takvim katastrofama dokopati jeftinih političkih bodova. Zato je sigurno ova zlatna noć u Budimpešti, kada su naše Barakude postali prvaci svijeta u vaterpolu, došla kao pravi melem na ranu našemu premijeru i njegovim suradnicima. No, na žalost, Plenkoviću i njegovoj Vladi ne može pomoći izaći iz krize ni kićenje zlatnom medaljom Barakuda, ni isprazne floskule, ni slikanja njegovih ministara sa skupocjenim rolexima u svečanoj loži u Wimbledonu, nego samo jedan ozbiljan i odgovoran pristup poslu, zbog čega su i izabrani na parlamentarnim izborima.
Dakle, Plenkoviću i njegovim suradnicima bi bilo korisno, kada se već slikaju s Barakudama da malo poslušaju priču -put do uspjeha- našeg zlatnog izbornika Ivice Tucaka i njegovih zlatnih igrača.