Pati li i Plenković od amnezije pa zaboravlja da su Vrdoljak i HNS bili totalno protiv HDZ-a a sada su partneri u vlasti!

0
1120
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Imali ste pjesmicu koja je trajala punih pet mjeseci i koju su pjevali SDP i Most da HDZ i Vlada štite Todorića. To je bio šlager od travnja do rujna. Najedanput, u rujnu sasvim druga pjesma. Postaju praktično glasnogovornici Todorića, kaže premijer Plenković. Premijer pri tom zaboravlja da je i Ivan Vrdoljak najprije tvrdio da je Vlada HDZ-a Titanic, da bi potom gurnuo HNS na palubu tog Titanica. Zabvoravlja i da je Vrdoljak 1. svibnja ove godine, rekao da i Zdravko Marić i Plenkovićeva Vlada moraju otići. Plenković, dakle, kada govori o totalnoj amneziji javnosti, zaboravlja da ta ista javnost ipak ne zaboravlja koje je sve pjesmice pjevao Vrdoljak i HNS.

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će u Hrvatskom saboru imati dovoljan broj ruku istaknuvši kako lider oporbe i predsjednik SDP-a Davor Bernardić postaje neformalni glasnogovornik vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića. Istaknuo je i da će oporba nakon saborske rasprave izgubiti i neće postići svoj cilj.
‘No, ako žele u svom doprinosu za stabilnost, konstruktivnost, restrukturiranje  i rješavanje problema to činiti na osebujan i teatralan način a neki od njih, kao npr. lider oporbe (Bernardić) koji neformalno postaje glasnogovornik Todorića, neka izvoli (be my guest)”, rekao je Plenković, odgovarajući na novinarska pitanja na marginama konferencije “Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj”.
Tu se Plenković nije zaustavio nego je nastavio u istom tonu prozivati sve one koji njega zbog lex Agrokora prozivaju. U tom kontekstu on smatra i da veliki broj političkih aktera, ne samo da je za 180 stupnjeva promijenio svoju retoriku, već i cijela javnost pati od kolektivne amnezije.
“Imali ste pjesmicu koja je trajala punih pet mjeseci i koju su pjevali SDP i Most da HDZ i Vlada štite Todorića. To je bio šlager od travnja do rujna. Najedanput, u rujnu sasvim druga pjesma. Postaju praktično glasnogovornici Todorića. To je interesantno i to je jedan fenomen”; rekao je Plenković. Pri tome Plenković zaboravljada i o n pati od amnezije te da su Ivan Vrdoljak i HNS, prije par mjeseci totalno bili protiv HDZ-a tražeći opoziv Plenkovićevih ministara, prije svih Zdravka Marića i Martine Dalić, a sada su partneri u Vladi!? Plenković zaboravlja da je Vrdoljak najprije tvrdio da je Vlada HDZ-a Titanic, da bi potom gurnuo HNS na palubu tog Titanica. Plenković nadalje zaboravlja, a proziva javnost da pati od totalne amnezije da je Vrdoljak kao mantru ponavljao kako nikad neće ući u koaliciju s HDZ-om. Zaboravlja i to da su ga Mostovci cijelo vrijeme prije lokalnih izbora optuživali da je u dogovoru s HDZ-om, samo ga ne smije objaviti jer bi Anka Mrak Taritaš u Zagrebu doživjela fijasko protiv Milana Bandića. Mediji ovih dana otkrivaju i dugačku povijest Vrdoljakovih militantno antihadezeovskih izjava.
Najzanimljivija je svakako ona koju je izrekao 1. svibnja ove godine, da i Zdravko Marić i Plenkovićeva Vlada moraju otići. Tri dana kasnije to je i službeno zatražio. Danas je Vrdoljakov HNS glavni partner Plenkovićevom HDZ-u u obnašanju vlasti, a sam Vrdoljak se vraća u tu istu Vladu. Plenković, dakle, kada govori o totalnoj amneziji javnosti, zaboravlja da ta ista javnost ipak ne zaboravlja koje je sve pjesmice pjevao Vrdoljak i HNS.