Medijski analitičar HDZ-a Ante Gugo radio je u predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića

0
1774
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Jadan je HDZ ako ima ovakve kadrove na plaći i ako s njima analizira političke prilike u zemlji!

U našu redakciju stigao je mail od prije tri godine, adresiran na Udrugu Blokirani i njezinu predsjednicu Miriam Kervatin. S druge strane je Ante Gugo, medijski analitičar HDZ-a koji u jeku predsjedničke kampanje ne radi za HDZ-ovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović nego pomaže njezinom protukandidatu Ivi Josipoviću!?!

Mail je još više šokantniji ako imamo na umu da je riječ o osobi koja već godinama radi u središtu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma i prima plaću upravo iz blagajne te stranke. Jesu li u HDZ-u upoznati tko je zapravo njihov uposlenik i čije interese točno radi? Očito ne za HDZ niti za aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, koja je, podsjetimo, nedavno organizirala okrugli stol na temu blokiranih građana i Zakona o ovrhama. 

Loading...

Gugo tako moli predsjednicu Udruge da podrži kandidaturu Ive Josipovića i sretan je jer su se članovi udruge susreli s njime. Istodobno daje do znanja da je i on sudjelovao u organizaciji  toga susreta. Ne znamo zašto je organizirao susret s SDP-ovim kandidatom za predsjednika a ne HDZ-ovom kandidatkinjom niti koji su mu skriveni motivi za traženje podrške upravo Udruge Blokirani. Josipovića opisuje kao ozbiljnog saveznika i dobrog sugovornika, a hvalospjevi o bivšem predsjedniku očituju se u svakoj Guginoj rečenici.

Jadan je HDZ ako ima ovakve kadrove na plaći i ako s njima analizira političke prilike u zemlji!