Aleksandar Vučić na pitanje plaši li se napada srpskog ‘Kurira’, odgovorio: ‘Zar treba da se plašim hrvatskog sveštenika Ivana Tolja’!

0
652
Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Je li tim pitanjem Vučić zapravo htio potvrditi glasine o tome da bi Večernjak mogla kupiti srpska Adria media grupa u čijem je vlasništvu i ekstremni beogradski dnevni list, Kurir, o čemu se u siječnju ove godine pisali pojedini mediji.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić 10. srpnja ove godine dao je veliki intervju, koji je trajao nešto manje od tri sata, u emisiji ‘Ćirilica’, kod Milomira Marića. Inače Vučić je čest gost ‘Ćirilice’, a spomenuto njegovo gostovanje prije tjedan dana ostat će zapamćenom po njegovom napadu na gazdu ekstremnog beogradskog lista Kurir Aleksandra Rodića, ali i spominjanje fra Ivana Tolja u istom kontekstu u 117 minuti emisije.
Naime, novinar i urednik ‘Ćirilice’ Milomir Marić pitao je Vučića pogađaju li ga konstantni napadi srpskog Kurira na njega i njegovu obitelj te da ima informacije da će se ti napadi pojačati u dogledno vrijeme. Vučić se tada zapitao koga da se plaši, je li da se plaši ‘hrvatskog sveštenika’ Ivana Tolja, koji kako je rekao drži dio zagrebačke Stirije. Takvim je odgovorom Vučić na najizravniji način želio ukazati na spregu fra Ivana Tolja i vlasnika srpskog Kurira Aleksandra Rodića kojeg su srpske dnevne novine po uzoru na Tolja prozvale fra Aleksandar Rodić. A da ima neka tajna veza među njima, otkrio je upravo srpski dnevni list Transformer koji je 5.lipnja ove godine objavio fotografiju gazde ‘Kurira’ Aleksandra Rodića koji se u Zagrebu slikao sa svojim suradnicima u Adria Mediji, među kojima je i, kako su napisali, katolički svećenik fra Ivan Tolj.
Inače dnevne novine Transformer Rodića nazivaju medijskim mafijašem, koji državi duguje više od tri milijuna eura poreza, a ‘Kurir’ reketaškim medijem. Zamjeraju mu još i to što se javno hvali sa suradnjom s fra Ivanom Toljom. Također optužuju Kurir i Blic da s fra Ivanom Toljom prljavom kampanjom hoće posvađati  Srbiju i Rusiju!
‘Reketaški Kurir i patriotiše cajtung Blic vode najprljaviju kampanju protiv Rusa i Rusije. Oni već danima u sinkroniziranoj akciji prenose tekstove Večernjeg lista, Jutarnjeg lista i drugih portala čija je suština da je Rusija veći prijatelj Hrvatskoj nego Srbiji, jer je navodno Tuđmanovom režimu ispоručivala najmodernije oružje, uključujući i raketni sistem s-300.
Kako Informer ekskluzivno doznaje, ‘iza ove kampanje stoji jedan od čelnih ljudi Štirije Ivan Tolj, inače rimokatolički sveštenik sa župom u okolini Mostara, koji radi po nalogu Soroševog fonda za Otvoreno društvo i sa kojim je godinama u bliskim odnosima’, pišu srpske dnevne novine Informer.
Dakle tamo gdje je stao Informer nastavio je srbijanski predsjednik Vučić, koji je na pitanje Milomira Marića plaši li se novih napada Kurira – odgovorio protupitanjem: ‘Zar treba da se plašim hrvatskog sveštenika Ivana Tolja?’ Je li tim pitanjem Vučić zapravo htio potvrditi glasine o tome da bi Večernjak mogla kupiti srpska Adria media grupa u čijem je vlasništvu i ekstremni beogradski dnevni list, Kurir, o čemu se u siječnju ove godine pisali pojedini mediji.
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL