SAD ljute na Irak zbog američkih tenkova koje Bagdad predaje šijtskim postrojbama

0
202

Sjedinjene Države obustavile su tehničko servisiranje tenkova Abrams koje posjeduje iračka vojska nakon što je utvrđeno da je najmanje jedan tenk predan u ruke moćne iračke šijtske organizacije „Snage narodne mobilizacije“ (Hashd al-Shaabi“). Prema informacijama MEE (Middle East Eye), američki vojni stručnjaci, koji se bave tehničkim servisiranjem iračkih tenkova, u vrijeme Božićnih praznika otišli su u SAD ali se do sada nisu vratili u Irak.

Američka tvrtka General Dynamics obustavila je suradnju s iračkim partnerima zbog njihovog kršenja ugovornih obveza, da će tenkove Abrams koristiti isključivo službena iračka vojska.

Loading...

Podsjećamo: jučer se u ruskim medijima pojavila vijest o isporuci 73 modernizirana ruska tenka T-90 iračkoj vojsci, a njihov ukrcaj na brod snimljen je i na video, što je objavila i Geopolitika.news .

Ovoj vijesti možemo pridodati i onu sličnu – prošlogodišnju, prema kojoj je Iran sve tenkove T-90, koje je dobio od Rusije, odmah prebacio na sirijske bojišnice, postrojbama koje ratuju na strani predsjednika Bashara Assada.

Tenk T-55 i dalje u igri

 

Original možete pronaći na geopolitika.news