Portali neosnovano pišu o 40 branitelja optuženih za ratni zločin!

0
598
Pixabay

Koordinacija Udruga proizišlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, reagirala je na dezinformaciju koja se posljednjih dana ubrzalo proširila internet portalim i društvenim mrežama:

“Plasirane informacije koje kruže raznim društvenim mrežama i portalima uznemiravajuće su za cjelokupnu braniteljsku populaciju da je u Državnom odvjetništvu u Sisačko-moslavačkoj županiji sve spremno za podizanje optužnica i uhićenje četrdesetak hrvatskih branitelja.

Loading...

Takve općenite informacije uznemiravajuće su za cjelokupnu braniteljsku populaciju i nedopustive su. Od nadležnih institucija tražimo očitovanje o navodnim optužnicama protiv hrvatskih branitelja te zahtijevamo transparentnost i javnost rada državnog odvjetništva.

Ukoliko se pokaže da su vijesti neistinite zahtijevamo od nadležnih institucija da pokrenu istragu i podnesu prijavu protiv onih koji šire lažne vijesti i uznemiravaju braniteljsku populaciju.

Plasiranje takvih informacija čini nas razočaranim i žalosnim, te se pitamo do kada će se nas hrvatske branitelje proganjati i uznemiravati, ne daju nam da ovo malo ostatka našeg života živimo dostojanstveno jednog čovjeka.

Nije ni čudno zašto je ovoliki broj branitelja izvršio suicid. Vrijeme je da se s tim proganjanjem hrvatskih branitelja prekine.
S poštovanjem!”

KUPDR SMŽ